Evo što kažu navijači o povijesnom uspjehu hrvatskog skijanja

Evo što kažu navijači o povijesnom uspjehu hrvatskog skijanja
Foto: Index

AUSTRIJANAC Marcel Hirscher pobjednik je jubilarnog, 10. slaloma skijaša za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu, dok su trojica hrvatskih skijaša ostvarila najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri. Istok Rodeš završio je sedmi, Matej Vidović bio je 15., a Elias Kolega 20.

Najbolji skijaš današnjice Hirscher peti je put slavio na Sljemenu, gdje je bio najbrži i 2012., 2013., 2015. i 2018., a ovo mu je 30. slalomska pobjeda u karijeri. Do nje je stigao sa 60 stotinki prednosti ispred drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 62 stotinke ispred trećeg sunarodnjaka Manuela Fellera.

Rodeš je ponovio rezultat karijere otprije dva tjedna kada je bio sedmi u Madonni di Campiglio, on je za Hirscherom zaostao 1,67 sekundi, 15. Vidović je zaostao 2,32 sekunde za sjajnim Austrijancem, dok je Kolega utrku završio na 20. mjestu s 2,89 sekundi iza pobjednika.

Danas je na Sljemenu bila fantastična atmosfera, a nekoliko tisuća gledatelja po velikoj hladnoći napravilo je pravi skijaški štimung. Razgovarali smo s nekima od njih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara