Ex-Yu sastanak u Ljubljani: Uefa nema ništa protiv regionalne lige

Ex-Yu sastanak u Ljubljani: Uefa nema ništa protiv regionalne lige

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: Cropix

U LJUBLJANI su se proteklih dana sastali predstavnici nogometnih saveza svih država proizašlih iz nekadašnje SFR Jugoslavije. Skup je organizirala Europska nogometne federacija (Uefa) radi upoznavanja s novim sustavom funkcioniranja.

Srpski mediji izvještavaju kako je bilo riječi i o osnivanju regionalne lige. Ipak, prema riječima glavnog tajnika Srpskog nogometnog saveza Zorana Lakovića, regionalno je natjecanje još jako daleko.

"Dotakli smo se i regionalne lige, ali ništa nismo dogovarali. To je bio neformalan razgovor. Predstavnici Uefe nemaju ništa protiv osnivanja takve lige, međutim, potreban je konsenzus klubova. U principu, provjerili smo jedni kod drugih ima li jedinstva po tom pitanju", kazao je Laković za Sportski žurnal.

Jedna od tema sastanka u glavnom slovenskom gradu bila je i Uefina istraga oko namještanja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmice srpskih klubova nisu bile predmet te istrage, više su se za ovu temu zanimali Hrvati, Slovenci i Makedonci. Oni su od predstavnika Uefe tražili da im kaže dokle je stigla istraga protiv njihovih klubova. Od te priče, izgleda, nema ništa iako su neki europski mediji pompozno najavili da imaju dokaze o namještanju", dodao je Laković.

Dojmove s ljubljanskog sastanka za Index je prenio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

"Sastanak je imao dva poluvremena. Prvog dana razgovarali smo o najavljenim promjenama u organizaciji Uefe koje će omogućiti bolju suradnju i pomoć savezima. Akcent je bio na kompletnom servisu. Drugog dana razgovaralo se o financijskom fair playu, traži se da klubovi troše onoliko koliko i privrede. Podtema je bila zaštita maloljetnika."

"Što se neregularnih klađenja tiče, tu nema posebnih novosti. Uefa još nije primila dodatna izvješća iz bohumskog slučaja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara