"FA se boji Uniteda i Rooneyja"

Foto: AFP

ODLUKU Engleskog nogometnog saveza (FA) o nekažnjavanju napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja na nož je dočekao vlasnik Wigana Dave Whelan.

U ranoj fazi subotnjeg susreta 28. kola Premiershipa na DW Stadionu Rooney je u situaciji bez lopte zahvatio Wiganovog veznjaka laktom u glavu, što je sudac Mark Clattenburg okarakterizirao prekršajem, ali ne i kartonom, bilo žutim ili crvenim. Očekivalo se stoga da će Rooneyja naknadno s tri utakmice suspenzije nakon pregledavanja video-snimke kazniti Disciplinska komisija FA-a, ali to se nije dogodilo.

"To odašilje užasnu poruku. Nešto je krivo kada je vrhunski igrač kao Rooney viđen kako radi ovako nešto, jasno kao dan, i kada prođe nekažnjeno. Da je to napravio igrač nekog drugog kluba, možete se kladiti o svoj život da bi bio isključen. Ali suci se očito plaše kada čuju riječi Rooney i United. Manchester Unitedu dozvoljene su stvari zbog koje druge sankcioniraju. A to ne može biti slučaj, pravila moraju biti jednaka za sve", rekao je Whelan, te dodao.

"Po mojem mišljenju, Mark Clattenburg je jedan od najboljih sudaca i možda zaista nije vidio što se dogodilo. Ali iskreno, možete li mi reći da niti jedan od ostala tri suca nije vodio ono što je bilo za očito isključenje?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara