Arsenal

Fabregas objasnio zašto je otišao iz Arsenala: Samo dvojica su bila moj nivo

Fabregas objasnio zašto je otišao iz Arsenala: Samo dvojica su bila moj nivo
Foto: Guliver Image/Getty Images

CESC FABREGAS prije devet godina je napustio Arsenal. Sada je otkrio i razloge odlaska - slab igrački kadar i loši rezultati.

"Bio sam kapetan i osjećao puno pritiska. Moram sam voditi momčad do nekog trofeja, sve sam davao od sebe. Nakon poraza sam znao plakati kući. Najgore je što sam navikao patiti, navikao sam provoditi večeri tužan. Gubio sam utakmice i u autobusu nakon poraza bio uništen, dok su se neki igrači smijali i razgovarali o tome gdje će kasnije otići", rekao je Fabregas, koji od prošle godine nastupa za Monaco.

"Tako je bilo nekoliko godina. Igrali smo lijep nogomet, uživao sam u našem nogometu, ali sam imao previše pritiska i počeo sam se osjećati usamljeno, Posebno u posljednje dvije-tri godine."

Embed from Getty Images

Arsenal nije dovodio pojačanja, a Fabregas je patio...

"Osjećao sam da su Robin van Persie i Samir Nasri jedini nogometaši koji su bili na mom nivou, psihičkom i tehničkom. Mislim da nije to arogantno reći... Tako sam se osjećao. Bio sam potrošen i psihički i fizički. Davao sam sve od sebe, a klub nije doveo neke igrače koje je mogao. Gledajući suigrače i ponašanje nekoliko njih, poželio sam otići. Da nije bilo tako, ne bih tad otišao."

Fabregas je nakon više od 300 nastupa iz Arsenala otišao 2011. godine, a tri godine kasnije vratio se u London, ali ne u Arsenal, nego u Chelsea. 

Igrački profil Cesca Fabregasa: 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara