Fed Cup: Propuštena prilika protiv Rumunjske

Fed Cup: Propuštena prilika protiv Rumunjske

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

HRVATSKA Fed Cup reprezentacija bila je blizu i drugoj pobjedi na turniru Skupine I koji se igra u Lisabonu, no na kraju je izgubila od Rumunjske rezultatom 2:1.

Kako je u drugom susretu Švicarska svladala Portugal (već nakon pojedinačnih dvoboja bilo je 2:0) i dalje su sve opcije otvorene, pa Hrvatska uoči posljednjeg susreta sa Švicarskom u petak još uvijek može biti prva, ali i posljednja u grupi.

U prvom pojedinačnom okršaju Ajla Tomljanović bila je vrlo blizu pobjedi protiv Simone Halep, no izgubila je 7:6 (5), 1:6, 6:7 (2). U trećem setu vodila je 4:1, a kod 6:5 je i servirala za meč.

Na 1:1 izjednačila je Petra Martić pobijedivši sa 6:3, 6:4 Alexandru Dulgheru, iako je krenula s 0:3 u prvom setu.

Odluka o pobjedniku pala je u paru, u kojem su Martić i Tomljanović osvojile prvi set sa 7:5, no na tome su i ostale. Preostala dva pripala su rumunjskim igračicama sa 6:2 i 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjeg kola Švicarska ima omjer 2:0, a slijede Rumunjska i Hrvatska s 1:1 i Portugal s 0.2.

U posljednjem kolu sastaju se Hrvatska - Švicarska i Rumunjska - Portugal. Da bi zadržala izglede za osvajanje prvog mjesta u grupi, Hrvatska u petak mora pobijediti. Najbolji sastav iz svake od četiri grupe ide dalje i igra još jedan susret nakon kojeg će pobjednici u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija u grupi zadržavaju status, a četvrtoplasirane idu u dodatno razigravanje za ostanak u ovom rangu.

Hrvatska - Rumunjska 1:2

Tomljanović - Halep 7:6 (5), 1:6, 6:7 (2)

Martić - Dulgheru 6:3, 6:4

Martić, Tomljanović - Dulgheru, Halep 7:5, 2:6, 4:6

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara