ROLAND GARROS

Federer objasnio zašto je izbjegavao Roland Garros: "Što uopće radim ovdje?"

Federer objasnio zašto je izbjegavao Roland Garros: "Što uopće radim ovdje?"
Foto: EPA

ROGER FEDERER ne želi bespotrebno povećavati pritisak na samoga sebe uoči početka Roland Garrosa. Legendarni Švicarac na zemljani Grand Slam vraća se prvi put nakon 2015. godine.

Federer je zemlju izbjegavao u protekle tri sezone zbog operacije koljena koju je imao 2016. godine, a kasnije i zbog drugih ozljeda koje je morao sanirati.

Vratio se u 2016. godinu i objasnio što se tada zapravo događalo.

"Trenirao sam na centralnom terenu neko vrijeme i onda sam se upitao što uopće radim ovdje. Leđa su mi bila u blokadi, koljeno mi nije bilo u najboljem stanju, mogao sam odigrati najdalje do trećeg kola", rekao je Federer.

"Htio sam više vremena provesti s obitelji i prijateljima"

Ističe da je 2017. godine uoči Roland Garrosa trenirao dva dana jer je vjerovao da će se moći pojaviti na pariškom turniru.

"Padao je snijeg pa sam morao trenirati u zatvorenom... Iskreno, pitao sam sebe, treba li mi sve ovo? Nije problem trenirati svakog dana, ali u takvim uvjetima... Dobro sam igrao te godine, osvojio sam Indian Wells i Miami, mislio sam da bih se mogao odmoriti.

Prošle godine sam želio pauzirati, između ostalog i zbog rođendana moje supruge. Htio sam više vremena provesti s prijateljima i obitelji", otkriva Federer.

Nije znao reći što će biti sljedeće godine.

"Je li mi ovo posljednji nastup u Parizu? Pa čuo sam da se opraštam još u Australiji. To nije moj plan, ove godine je tako, ne znam kako će biti sljedeće", kaže Federer.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara