Federer otkrio zašto će i drugu uzastopnu sezonu propustiti zemljane turnire

Federer otkrio zašto će i drugu uzastopnu sezonu propustiti zemljane turnire

Foto: EPA

LAVINI kritika bio je izložen Roger Federer (36), vremešni švicarski tenisač koji je potkraj ožujka najavio kako će i drugu sezonu zaredom propustiti predstojeće zemljane turnire u ostatku tekuće sezone. 
 
 
"Šteta je što neće igrati jer je zemlja važna kao i beton te trava. Kao i drugi elitni igrači, Roger Federer trebao bi poštovati Tour i natjecati se tijekom cijele godine", nedavno je istaknuo Feliciano Lopez koji se nije libio prozvati Rogera Federera.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U međuvremenu su cirkulirale i teorije kako se odluka Rogera Federera temeljila na zaziranju od susreta s Rafaelom Nadalom (31), pa posljedično i zemljane podloge. Švicarac je u prvom medijskom obraćanju nakon jednomjesečnog posta prekinuo medijska naklapanja.
 
"Rafael Nadal uvijek je, u odnosu na mene, imao prednost na zemljanoj podlozi, baš kao što pokazuje statistika naših zemljanih duela. Na mnogo sam načina pokušao promijeniti međusobni skor; koristio sam različite taktike i mijenjao bekend, ali Rafael Nadal na zemlji je uvijek izvrsno reagirao na sve moje pokušaje", izjavio je Roger Federer.
 
Protekle je godine Roger Federer dominantno slavio protiv Rafaela Nadala na tvrdoj podlozi. Međutim, odnos snaga na zemljanoj podlozi drastično je na strani Španjolca. Od 2005. godine u međusobnim službenim mečevima na zemlji sučelili su se 15 puta. Roger Federer pobijedio je tek dvaput - 2007. u Hamburgu i 2009. godine u Madridu.
 
"Na ostalim smo podlogama imali mnogo izjednačenih duela, ali na zemlji je uvijek dominirao. Osjećam kako na zemlji mogu dobro igrati, ali potrebno je mnogo truda jer je Rafael Nadal prilagođen zemlji bolje negoli ijedan drugi tenisač. U sadašnjem trenutku moje karijere, kada je naglasak na pobjedama, odlučio sam preskočiti zemljanu sezonu", pojasnio je Roger Federer svjestan svojih tjelesnih kapaciteta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara