Ferencvaros isključen iz natjecanja za mađarski kup

MAĐARSKI nogometni savez isključio je budimpeštanski Ferencvaros iz natjecanja za kup u sljedećoj sezoni. Razlog tome je nesportkog ponašanje njegovih igrača i funkcionera poslije poraza momčadi u ovogodišnjem finalu Kupa.

Prije dva tjedna u finalnoj utakmici mađarskog kupa Ferencvaros je poražen od Soprona 1:5 a tijekom susreta dva su njegova igrača bili isključeni. Poslije utakmice nogometaši Ferencvarosa i njihovo vodstvo odbili su sudjelovati u ceremoniji podjele trofeja i primiti medalje za drugo mjesto.

Geza Koszegi, član Disciplinskog odbora MNS-a, rekao je da su članovi Odbora pregledali snimku završnice finalne utakmice Kupa 2005. u kojoj su momčadi Frenecvarosa, državnom prvaku i pobjedniku kupa iz 2004, pokazana tri crvena kartona (trećeg je dobio trener Csaba Laszlo jer je iako upozoren da to ne čini dva puta izašao iz takozvane tehničke zone ispred svoje klupe kako bi psovao suce). Na snimci se vide i čuju igrači Ferencvarosa kako verbalno vrijeđaju igrače Soprona i suce finalne utakmice. Stoga je Ferencavraost osim kazne isključenja izgubio i milijun forinti (5000 dolara) kolika je nagrada za finalistu kupa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara