Ferguson: Suarezova kazna je pravedna

Foto: AFP

DOK SU u Liverpoolu s nevjericom i čuđenjem reagirali na suspenziju od 8 utakmica i novčanu kaznu od 40.000 funti svom urugvajskom napadaču Luisu Suarezu, zbog rasnog vrijeđanja francuskog braniča Manchester Uniteda Patricea Evre, menadžer ''crvenih vragova'' Alex Ferguson drži da je kazna pravden

Sankcije su urugvajskom reprezentativnom napadaču izrečene u utorak, više od dva mjeseca nakon odigrane utakmice između Liverpoola i Manchester Uniteda, nakon koje je Evra optužio Suareza za rasističke uvrede. Odluku je donijela Nezavisna komisija Engleskog nogometnog saveza (FA), koja je od 14. do 20. prosinca provela istragu i saslušala sudionike spomenutog događaja na utakmici odigranoj 15. studenog na stadionu Anfield.

- Naša podrška Patriceu je od prvog trenutka bila očigledna i tu se ništa nije promijenilo, i dalje ga maksimalno podržavamo. Taj slučaj je gotov i rekao bih da smo zadovoljni odlukom Nezavisne komisije FA-a. Donijeli su pravu odluku.

Želio je Ferguson naglasiti još nešto…

- Taj slučaj nema nikakve veze s Manchester Unitedom i Liverpoolom, odnosima dvaju klubova. Baš nikakve. To je jedna individualna situacija u kojoj je jedna osoba rasno zlostavljala drugu, ne treba slučaj širiti dalje od toga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara