FFC najavio spektakl u Ateni: Evo što poručuju glavne zvijezde večeri

FFC najavio spektakl u Ateni: Evo što poručuju glavne zvijezde večeri

Foto: FFC 

IMPRESIVAN broj pripadnika sedme sile, reportera, ali i MMA fanova te znatiželjnika se okupio na press konferenciji uoči najveće borilačke priredbe ikada održane u Ateni – FFC-a 28 “Greece against the Rest of the World” koji je na rasporedu u subotu 11. ožujka.

Pred novinare su stali predsjednik promocije Orsat Zovko, kao i službeni FFC partner za Grčku – Christos Papanagiotou. Od čak 24 borca iz 12 različitih zemalja svijeta, organizatori su novinarima na raspolaganje stavili njih šestoricu: nizozemsku super zvijezu Robina Van Roosmalena, FFC prvaka u teškoj kategoriji Darka Stošića, šampiona u lakoj kategoriji kick boksing konkurencije Samo Petjea, najboljeg grčkog nokautera Meletisa Kakoubavasa, ponajboljeg grčkog MMA borca Andreasa Michailidisa, te Stavrosa Grigorakakisa, Stamatisa Moroulisa i Giannisa Michalopoulosa.

Zovko: Prošle godine atmosfera u Ateni je bila jedna od najboljih, zato smo se vratili

Na početku konferencije Orsat Zovko je otkrio zašto se FFC nakon godinu dana vraća u Atenu.

"Prošle smo godine u Ateni održali sjajan event, a atmosfera je bila jedna od najboljih do sada općenito. Mislim da je atmosfera na priredbi posebno bitna, a u Ateni je bila zaista sjajna. Dio zasluga pripada i mečevima koji su bili odlični. Za ovaj put smo pripremili još bolji i još kvalitetniji popis borbi s najboljim grčkim borcima. Već sada gledamo i u budućnost te planiramo povratak u Atenu ove jeseni", rekao je na početku Zovko i dodao da je Christos Papanagiotou i tijekom FFC-a 22 pomagao oko priredbe, a od ove godine on je službeni partner koji je napravio puno za priredbu te je mnogo pomogao u organizaciji i realizaciji.

Van Roosmalen: Sada sam pravi MMA borac

Očekivano, najviše pitanja i zanimanja medija bilo je oko bivšeg Gloryjevog prvaka u čak dvije težinske kategorije i jednog od najboljih kick boksača svijeta. Robin Van Roosmalen je smireno odgovarao na pitanja novinara.

"Prošle godine kada sam se borio u svome prvome MMA meču bio sam kick bokser i znao sam ući u rušenje. Ovog puta sam pravi MMA borac, poboljšao sam se u svakom aspektu, u stand upu i parteru tako da mislim da ću iznenaditi sve ovoga puta u MMA borbi. Očekujem li pobjedu? Da ju ne očekujem, ostao bih doma. Očekujte odličnu borbu koju ću nastojati što prije dovršiti", rekao je među ostalim Nizozemac.

Stošić: Gledat ćete sigurno dobar meč

Godinu dana nakon što se trebao boriti upravo u Ateni protiv Emila Zaharieva za mjesto prvog izazivača u teškoj kategoriji, Darko Stošić se vratio u glavni grad Grčke. Ovaj put kao FFC prvak sa šest pobjeda u nizu, a izazivač će mu biti upravo sjajni Bugar.

"Prije svega, drago mi je da sam ponovno u Ateni, nažalost prošle godine do borbe između mene i Emila Zaharieva nije došlo iz tehničkih razloga. Ove godine će se ta borba održati, na moju sreću. Emil je odličan protivnik, dobar borac i nemam ništa loše reći za njega. Prošle godine sam imao manje iskustva, tada sam bio u ulozi izazivača, a sada sam u ulozi šampiona. Već sam jednom branio pojas i svakako sam iskusniji ove godine. Vidim da publika u Grčkoj voli i prati MMA, to mi je posebno drago, navijanje će sigurno biti, što mi je također drago. Svakako ćete gledati dobar meč", izjavio je srpski nokauter.

Petje Kakoubavasu: Bolji sam i sutra ću to pokazati, ono je bila greška!

Meč koji će u subotu izazvati najviše zanimanja je najveći revanš u povijesti FFC-a; onaj između Samo Petjea i Meletisa Kakoubavasa. Grk je u veljači 2016. u svom gradu teško nokautirao Slovenca uzevši mu tada pojas prvaka i iznenadivši borilački svijet. Godinu dana kasnije je vrijeme za revanš…

"Želim se zahvaliti FFC-u što mi je dao priliku za revanš s Kakoubavasom nakon lanjskog poraza. Pripreme su tekle kao i svaki put do sada, trenirao sam sa svojim trenerom Jurom Cesarom i sa trenerom od poznate braće Petrosyana. Prošle godine sam napravio jednu veliku grešku i to je bila dobra škola za mene i sutra ću pokazati da sam bolji borac od Meletisa i da je prošlogodišnji poraz bio samo slučajan", smatra Slovenac i dodaje:

"Odlučio sam biti 7 mjeseci izvan ringa nakon tog poraza i za to vrijeme sam nastavio s treniranjem. Zajedno s trenerima napravio sam novu strategiju kako nikada ne bih napravio ponovnu pogrešku. Sutra očekujte boljeg i iskusnijeg Samoa. Nemam ništa protiv Meletisa, sutra očekujem u 9 minuta dokazati da sam bolji borac, a ostalo van ringa me ne zanima".

Upravo suprotno smatra Meletis Kakoubavas, borac koji je Petjeu zadao daleko najteži poraz u karijeri…

"Kada pogriješiš, moraš platiti. Imao sam ozbiljnu ozljedu prošle godine, ali sada sam dobro. Ove godine bih ga ponovno volio odmah nokautirati, ali ga neću prestati udarati sve dok meč ne završi. Nedostajale su mi borbe u ringu, vraćam se nakon 7 mjeseci i potpuno sam spreman".

Izdvojili smo po jednu izjavu ostalih grčkih boraca koji su bili na press konferenciji…

Stamatis Moroulis: Želim se zahvaliti svima u FFC-u, spreman sam sam dati sve od sebe i da ne duljim previše, sve ćete vidjeti sutra.

Stavros Grigorakakis: Bio sam odsutan dvije godine, ovo je moj povratak i žedan sam ovog meča. Dat ću sve od sebe i jamčim vam odličnu borbu.

Alexandros Papadimitriou: Želim se zahvaliti FFC-u i gospodinu Papanagiotou na ovoj prilici. Kao jedinog teškog protivnika vidim sebe i to ćete vidjeti sutra.

Giannis Michalopoulos: Dat ću sve od sebe sutra jer znam da imam teškog protivnika. Napredovao sam u MMA-u i nadam se da ću biti bolji.


FFC 28: Athens: Greece vs. Rest of the World

MMA:

Robin Van Roosmalen (NED) 69.3kg vs. Risto Dimitrov (FYROM) 68.0kg -69kg
Darko Stošić (SER) 105.5kg vs. Emil Zahariev (BUL) 130.0kg, HW – title match
Filip Pejić (CRO) 68.4kg vs. Alexis Savvidis (GRE) 67.7kg, -68kg
Stamatis Moroulis (GRE) 83.0kg vs. Edgar Santos (BRA) 84.2kg, -82kg
Andreas Michailidis (GRE) 84.5kg vs. Borče Talevski (FYROM) 84.5kg, -84kg
Alexandros Papadimitriou (GRE) 69.9kg vs. Giannis Michalopoulos (GRE) 69.5kg, -70kg

KB:

Samo Petje (SLO) 71.5kg vs. Meletis Kakoubavas (GRE) 71.3kg, -72kg
Eyevan Danenberg (NED) 76.8kg vs. Ivan Bilić (CRO) 77.4kg, -77kg – title match
Denis Marjanović (CRO) 85.4kg vs. Andi Vrtačić (CRO) 85.3kg, -85kg – title match
Stavros Grigorakakis (GRE) 120.0kg vs. Tomislav Čikotić (CRO) 107.5kg, HW
Marios Blanas (GRE) 82.3kg vs. Giannis Fezoulai (ALB) 83.6kg, -85kg
Nikos Hysen (GRE) 66.5kg vs. Zahid Zairov (RUS) 67.3kg, -67kg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara