FIA zabranjuje upotrebu pomičnih krilaca u Monacu?

FIA zabranjuje upotrebu pomičnih krilaca u Monacu?

Foto: AFP

MEĐUNARODNA federacija autosportova (FIA) razmatra mogućnost zabrane upotrebe pomičnih stražnjih krilaca na Velikoj nagradi Monaca, 29. svibnja.

Sustav pokretnih krilaca uveden je ove sezone u Formuli 1 kao pomoć pri pretjecanju. Vozači ga smiju koristiti samo u jednom dijelu staze koji je unaprijed određen. No, budući da na uskim i zavojitim ulicama Monte Carla nema previše ravnih dijelova, mnogi su vozači izrazili zabrinutost da bi upotreba pokretnih krilaca mogla donijeti više štete nego koristi. Slobodna upotreba krilaca na treninzima i u kvalifikacijama, mogla bi biti itekako opasna budući da bi neki vozači mogli riskirati kako bi došli do što bolje pozicije na startu, što je u Monte Carlu od veće važnosti nego u drugim utrkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIA bi zato tijekom Velike nagrade Turske (8. svibnja) trebala razgovarati s momčadima i vozačima i nakon toga donijeti konačnu odluku oko korištenja krilaca u Monaku.

Inače, upravo je upotreba pomičnih krilaca, u kombinaciji s Pirellijevim gumama, donijela neuobičajeno veliki broj pretjecanja na Velikoj nagradi Kine prošli vikend.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara