Fifa Barceloni: Messija morate pustiti na Olimpijske igre

IZ FIFE su upozorili čelništvo FC Barcelone da su svog argentinskog napadača Lea Messija dužni osloboditi obveza za Olimpijske igre.

Za obrazloženje se pobrinuo Julio Grondona, dopredsjednik Fife ali i dugogodišnji predsjednik Argentinskoga nogometnog saveza (AFA). Prema pravilniku koji je Fifa potpisala s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), odnosno ondašnji predsjednici spomenutih organizacija Joao Havelange i Juan Antonio Samaranch, svi igrači do 23 godine starosti, koje njihovi izbornici odrede za sastav na Olimpijskim igrama, moraju se tome pozivu odazvati. Jasno, pod uvjetom da to i sami žele.

Kako Barcelonin 21-godišnji napadač Leo Messi to strasno želi, Barcelona nema apsolutno nikakvih mogućnosti zaustaviti ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će katalonski klub ostati bez usluga svog najboljeg nogometaša u terminima trećega kvalifikacijskog kola za Ligu prvaka.

U prvom, 12. ili 13. kolovoza, Messi nikako neće moći pomoći. Ukoliko Argentinci u Pekingu budu napredovali do završnice turnira, vjerojatno neće moći pomoći niti u uzvratu koji se igra dva tjedna kasnije.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara