FIFA ljestvica: Hrvatska među najvećim dobitnicima Eura, prvaku minimalan napredak

FIFA ljestvica: Hrvatska među najvećim dobitnicima Eura, prvaku minimalan napredak

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVJETSKA NOGOMETNA FEDERACIJA objavila je novu rang listu reprezentacija, na kojoj se vide trendovi sukladno rezultatima na Euru.

Belgija, koja je došla do četvrtfinala na EP-u, ostala je najbolje plasirana europska reprezentacija na drugom mjestu svjetskog poretka. Njemačka, polufinalist Eura također je zadržala svoje, četrvrto mjesto FIFA liste.
 
Novi europski prvak Portugal skočio je na listi za dva mjesta i sada je na šestom, a Francuska je impresivno napredovala za 10 mjesta na sedmo.
 
Najveći skok, kao što se i očekivalo, napravio je Wales, senzacionalni polufinalist Eura. Napredovao je za čak 15 mjesta na 11., ispred Engleske koja je pala na 13.
 
Hrvatska je skočila za 12 mjesta i nalazi se na 15. 
 
Jednaki skok ostvario je Island, koji je nogometni svijet zadivio probojem u četvrtfinale Eura, pa je preskočio 12 mjesta i došao na 22. poziciju, što je rekordno visoko mjesto za reprezentaciju u koju se se svi zaljubili u Francuskoj.
 
Austrija je nakon blamaže na Euru pala za 11 mjesta, na 21.
 
Od susjednih i zemalja iz okružja, Mađarska je na 19 mjestu, Bosna i Hercegovina 29., a Srbija 47., Slovenija je 64., Crna Gora 95., Makedonija 139., a Kosovo 190.
 
Top deset svjetskih reprezentacija:
 
1. Argentina
 
2. Belgija
 
3. Kolumbija
 
4. Njemačka
 
5. Čile
 
6. Portugal
 
7. Francuska
 
8. Španjolska
 
9. Brazil
 
10. Italija
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara