Fifa mijenja pravila kako bi omogućila Japanu nastup na Copa Americi?

Fifa mijenja pravila kako bi omogućila Japanu nastup na Copa Americi?

Foto: AFP

MEĐUNARODNA nogometna federacija (Fifa) razmišlja o privremenoj promjeni pravila kako bi omogućila reprezentaciji Japana nastup na Copa Americi.

Japan je, podsjećamo, trebao na južnoameričkom prvenstvu (1. - 24. srpnja) nastupiti u statusu gosta, ali je odlučio otkazati dolazak u Argentinu zbog kaosa koji je zahvatio zemlju nakon potresa i tsunamija koji su se dogodili 11. ožujka. Naime, zbog teške je situacije prekinuto japansko prvenstvo, a predviđa se da će se zaostaci nadoknađivati upravo u srpnju što bi onemogućilo nastup reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sadašnjim pravilima klubovi nisu dužni pustiti svoje igrače u reprezentaciju budući da je Japan trebao biti samo gost na Copa Americi. No, Fifa sada razmatra mogućnost da naredi klubovima, europskim i japanskim, da puste igrače kako bi Japan ipak mogao zaigrati u Argentini. Otkrio je to novinarima predsjednik Japanskog nogometnog saveza Junji Ogura.

"Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona nas je zamolio da još jednom razmislimo o nastupu. Svjestan je da europski klubovi ne moraju pustiti svoje igrače, ali nazvao je predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, a on mu je obećao da će razmisliti o privremenoj promjeni pravila. Već smo poslali Južnoameričkoj nogometnoj federaciji popis 28 japanskih igrača koji igraju u 14 europskih zemalja i koji bi mogli zaigrati na Copi. Također ćemo zamoliti i japanske klubove da puste svoje najbolje igrače", istaknuo je Ogura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara