Fifa otvorila novih deset slučajeva u karipskom korupcijskom skandalu

Fifa otvorila novih deset slučajeva u karipskom korupcijskom skandalu

Foto: AFP

FIFA je otvorila slučajeve protiv 10 novih članova Karipske nogometne unije (CFU) koje se povezuje uz korupcijsku aferu.

Poimence riječ je o: Raymondu Guishardu i Damienu Hughesu (obojica iz Angvile), Evertonu Gonsalvesu i Derricku Gordonu (obojica iz Antigve i Barbude), Lionelu Havenu (Bahami), Patricku Johnu i Philippeu Whiteu (obojica iz Dominike), Vincentu Cassellu i Tandici Hughesu (obojica iz Montserrata), and Oliveru Campsu (Trinidad i Tobago).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjećamo, na kontroverznom sastanku čelnika Karipske nogometne unije održanome 10. i 11. svibnja ove godine u Port of Spainu, glavnom gradu Trinidada i Tobaga, su Jack Warner, tadašnji Fifin dopredsjednik i predsjednik Nogometne federacije Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF), i Mohamed Bin Hammam, tadašnji predsjednik Azijske nogometne federacije (AFC) i protukandidat Seppu Blatteru na izborima za Fifina predsjednika, navodno obećali Karibljanima nagradu od po 40.000 dolara za njihove glasove na predstojećim izborima.

Nakon što je afera izbila na svjetlo dana, Bin Hammam je doživotno suspendiran iz nogometa, dok je Warner podnio ostavku na svoju dužnost.

Fifin Etički odbor nove će slučajeve razmatrati na sastanku sredinom sljedećeg mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara