FIFA razmatra promjene u VAR-u

FIFA razmatra promjene u VAR-u
Foto: EPA-EFE

FIFA-ino tijelo IFAB, koje brine o nogometnim pravilima i promjenama u njima, sastat će se sljedećeg tjedna u Belfastu kako bi razmotrilo eventualne promjene u korištenju VAR-a.

Iako je nedvojbeno popravila točnost sudačkih odluka, videotehnologija je unijela puno pomutnje i rasprava o njezinom ispravnom korištenju. Najviše polemika vodi se u Premiershipu u kojem su jako zagovarali uvođenje VAR-a, ali ih on istovremeno zbunjuje.

Suci kao da ne znaju kad da ga koriste i trebaju li ga koristiti, a najviše se bune navijači koji smatraju da je VAR ubio duh nogometa.

"Ovo je nova tehnologija na koju se svi još navikavamo. Razmotrit ćemo sve prijedloge i podatke koje smo prikupili iz dosadašnjeg korištenja i odlučiti možemo li nešto napraviti da svi budu zadovoljniji VAR-om", rekao je predsjednik IFAB-a Patrick Nelson.

Videotehnologija se trenutačno koristi u 25 svjetskih zemalja, a najdalje su otišli Nijemci koji su VAR uveli i u 2. Bundesligu. 

Osim promjena u VAR-u, IFAB će razmotriti i uvođenje restrikcija kad je u pitanju potres mozga. Sve više težih ozljeda glave postaje problem u nogometu pa će FIFA vidjeti može li uvesti neki zaštitni protokol kakav postoji u NFL-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara