FIFA STAJE NA KRAJ VARANJU S GODIŠTIMA U MLAĐIM KATEGORIJAMA

U svrhu otkrivanja eventualnih varalica na turnirima mlađih kategorija, Svjetski nogometni savez (FIFA) na ovogodišnjem će se Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje će se u kolovozu održati u Finskoj, poslužiti visoko sofisticiranim narukvicama koje detektiraju točnu dob.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter najavio je kako će po trojica igrača svake reprezentacije morati proći test s narukvicom.

"Ovu metodu ćemo u Finskoj predstaviti kao probu, a krajnji cilj nam je stati na kraj varanju s godištima igrača", izjavio je Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, Blatter je rekao kako je Izvršni odbor FIFA-e podržao inicijativu da svaki igrač do svoje 21. godine smije jednom promijeniti izbor zemlje za koju će nastupati.

"Do svoje 21. godine igrač smije samo jednom zatražiti promjenu zemlje za koju želi nastupati", točna je interpretacija novog pravila.

Izvršni odbor FIFA-e je donio i zaključak prema kojemu će se igračima zabraniti skidanje majice prilikom proslavljanja pogotka s obrazloženjem da je to u "interesu zadržavanja reda i discipline na terenu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara