Fifa: Usporena snimka Tevezova gola na stadionskom monitoru bila je pogreška

Totalsport
Foto: AFP

PREKO jednoga od svojih glasnogovornika, Nicolasa Maignota, Međunarodna se nogometna federacija (FIFA) napokon oglasila. Na žalost nogometa i nogometaša, iz krivog razloga.

Glasnogovornik je na konferenciji za novinare u Johannesburgu odbijao komentirati sudačke pogreške koje su u velikoj mjeri odredile pitanje nedjeljnih dvoboja osmine finala Svjetskog prvenstva.

Zato je vrlo revno za pogrešku okrivio ljude iz tehničke službe johanesburškog stadiona Soccer City, kojima se na velikome stadionskom videoekranu omakla usporena ponovljena snimka prvog gola na utakmici Argentine i Meksika, onog Carlosa Teveza u 26. minuti, a koji to zapravo nije bio, jer se Argentinac nalazio u gotovo jednometarskom zaleđu.

"To se nije smjelo dogoditi. Reprize mogu biti emitirane na stadionima, ali ne one koje kriju kontroverzne situacije. Morat ćemo na toj vrsti discipline dodatno poraditi u budućnosti kako se sve skupa ne bi ponovilo", kazao je Maignot istaknuvši:

"Dosad je sve bilo u redu s kontrolom sadržaja prikazivanja na stadionskim monitorima. U nedjelju se dogodila pogreška. Ne smije se opet."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara