skijanje

Filip Zubčić ostvario rezultat karijere i završio drugi u Adelbodenu

Filip Zubčić ostvario rezultat karijere i završio drugi u Adelbodenu
Foto: EPA

FILIP ZUBČIĆ ostvario je fenomenalan rezultat i stigao do prvog postolja u karijeri u veleslalomu u švicarskom Adelbodenu. 

Kranjec je u drugoj vožnji bio najbrži s vremenom 2:27.90, a Zubčić je bio sporiji 29 stotinki (2:28.19), dok treće mjesto dijele Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen (2:28.54).

Najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića

Ovo je najbolji rezultat Zubčića u karijeri i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

Zubčić je prvu vožnju završio na sjajnom sedmom mjestu i najavio veliki rezultat u drugoj vožnji.

Pristup bez kalkulacija donio mu je fenomenalan i zaslužen rezultat

Druga vožnja bila je još bolja. Krenuo je odlučno, bez kalkulacija od samog početka, što mu se isplatilo. Cijele sezone Zubčić je bilježio rezultate među trideset najboljih, ali nikad nije uspio povezati dvije odlične vožnje. Do danas.

Kad se Filip spustio s vrha u Adelbodenu prvi je bio Kristoffersen, ali je sjajnom vožnjom mladi Hrvat skinuo Norvežanina s vrha s čak 55 stotinki boljim vremenom. No nakon njega stazom se spustio Filipov veliki prijatelj, Žan Kranjec, i Slovenac je imao još bolju vožnju od Filipove te zasluženo preuzeo prvo mjesto.

Nakon Slovenca Zubčićevo vrijeme nisu mogli nadmašiti Francuz Mathieu Faivre, Kanađanin Erik Read, Švicarac Loic Meillard te Talijani Giovanni Borsotti i Luca De Aliprandini.

Posebno će za propuštenom prilikom žaliti 29-godišnji De Aliprandini koji je izletio sa staze u lovu na pobjedu.

Fantastična najava hrvatskih skijaša za sutrašnji slalom gdje imamo pet predstavnika

U poretku skijaša u veleslalomu Kranjec je preuzeo prvu poziciju s 270 bodova, drugi je Norvežanin Kristoffersen s 253 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault sa 172 boda. Zubčić je na šestom mjestu sa 138 bodova.

U ukupnom poretku vodi Kristoffersen s 531 bodom, drugi je Kilde s 519 bodova, a treći Pinturault s 501 bodom. U ukupnom poretku skijaša Zubčić zauzima 26. mjesto sa 159 bodova. 

Sutra u nedjelju u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara