Fill pobjednik najprestižnije skijaške utrke na svijetu: Teški padovi Svindala, Streitbergera i Reichelta

Fill pobjednik najprestižnije skijaške utrke na svijetu: Teški padovi Svindala, Streitbergera i Reichelta

Foto: Guliver Image/Getty Images

TALIJANSKI veteran, 34-godišnji Peter Fill pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najprestižnije skijaške utrke na svijetu, spusta u Kitzbuehelu, on je do svoje druge pobjede u karijeri stigao sa 37 stotinki prednosti ispred drugog Švicarca Beata Feuza, te 65 stotinki ispred trećeg, još jednog Švicarca Carla Janke.
 
Ovogodišnji spust u Kiitzbuehelu obilježili su brojni problemi, zbog vjetra utrka se nije održala u punoj dužini, već su startna vrata pomaknuta niže, snijeg koji je padao tijekom jutra odgodio je početak za jedan sat, a potom su brojni padovi, među kojima je najteži bio onaj Austrijanca Georga Streitbergera, prisiljavali organizatore na dugotrajne prekide.
 

 
Kako je za prolazak prvih 30 skijaša bilo potrebno gotovo dva sata, organizatori su nakon startnog broja 30 prekinuli utrku iz sigurnosnih razloga, pa preostalih 27 vozača, među kojima je bio i hrvatski reprezentativac Natko Zrnčić-Dim, koji je imao startni broj 44, nije niti dobilo priliku spustiti se niz stazu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Među "žrtvama" ovogodišnjeg Streifa bio je i vodeći skijaš Svjetskog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je doživio težak pad, te je završio u ogradi.
 

 
Sve lošija vidljivost na stazi odrazila se i na rezultate ponajboljih spustaša ove sezone, pa je prošlogodišnji pobjednik u Kitzbuehelu, Norvežanin Kjetil Jansrud zauzeo tek 14. mjesto sa 1.89 sekundi iza Filla.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara