FIS prijeti da će suspendirati skijaše koji će nastupiti na prvom dvoranskom EP-u!

FIS prijeti da će suspendirati skijaše koji će nastupiti na prvom dvoranskom EP-u!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

FRANCUSKI Amneville sljedeći će mjesec biti domaćin prvog Europskog dvoranskog skijaškog prvenstva.

Organizatori su predstavili projekt u nedjelju u Söldenu, gdje je veleslalomskim utrkama otvorena nova sezona Svjetskog kupa.

U Amnevilleu će se 7. studenog održati samo utrke u paralelnom slalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a organizatori tvrde da su dosad primili 80 prijava iz 12 europskih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo reagirati na krizu u našem sportu. Neke od najvećih skijaških škola su blizu bankrota, a broj skijaških dana je drastično smanjen u posljednjih nekoliko godina", kazao je Peter Schröcksnadel, predsjednik Austrijskog skijaškog saveza, a ujedno i prvi čovjek nedavno osnovane Europske skijaške federacije.

Međutim, problem bi mogli napraviti čelnici Međunarodne skijaške federacije (FIS) koji ne žele da Europljani organiziraju svoja natjecanja. Stoga je predsjednik FIS-a Gian-Franco Kasper najavio kako bi skijaši koji nastupe u Amnevilleu mogli biti suspendirani.

"Nadamo se da nitko neće biti suspendiran. Ne želimo sukob sa FIS-om. Prije nego što smo objavili osnivanje Europske skijaške federacije sastali smo se s Kasperom i obavijestili ga o organiziranju dvoranskog EP-a", istaknuo je Schröcksnadel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara