Floyd pokazao dio od 963 milijuna jena koje je zaradio namještaljkom u Japanu

Floyd pokazao dio od 963 milijuna jena koje je zaradio namještaljkom u Japanu
Screenshot

CIRKUSKA predstava u Tokiju, koju je Floyd Mayweather prema vlastitom priznanju organizirao da "zabavi Japance", boksačkom šampionu donijela je devet milijuna dolara za 138 sekundi. 

Toliko mu je naime trebalo da u ekshibicijskom meču razbije Tenshina Nasukawu.

Borba je organizirana u Saitama Areni u sklopu Rizina 14, a nijednom borcu se nije pisala u profesionalni omjer u karijeri. Nasmijani 41-godišnji Mayweather, vidno spremniji i opasniji od svojeg protivnika, triput je rušio Japanca prije nego što je iz njegova kuta u ring bačen ručnik. Borba je organizirana u tri runde po tri minute, ali je Nasukawa izdržao točno 138 sekundi.

Razočarani 20 godina mlađi Japanac, koji je inače kickboxer i baš kao i Mayweather nije izgubio ni jednu profesionalnu borbu u karijeri, plakao je u ringu nakon poraza.

Nasukawa je u objavi na Instagramu potom priznao kako je podcijenio Mayweathera, iako je Amerikanac jedan od najvećih boksača svih vremena.

Svi koji su gledali meč slažu se u tome da je namješten. Jedina dvojba je je li to sramota za neporaženog Mayweathera ili još jedan dokaz njegove poslovne genijalnosti, s obzirom na to da je uspio zaraditi takav novac za dvije minute treninga.

Brendan Schaub, bivši UFC borac koji vodi popularan podcast, najbolje je opisao "borbu" u Tokiju: ''Vidio sam bolju glumu u pornićima. Floyd je bio Floyd, išao je naprijed, bio je agresivan, tako da nije teško namjestiti ovakav meč. Ali Tenshinu trebaju lekcije glume. Trebali su mu objasniti neke stvari u Hollywoodu, kako primiti udarac, kako pasti. Čak niti kadar u kojem je plakao, niti to nije bilo dobro. 

Naravno da je ovo bilo lažno. Ali koga briga? Svatko tko misli da je ovo bilo stvarno, zar vjerujete i UFC-u u priče da je netko bio pozitivan na doping testu zbog pilula za penis? Vjerujete i u ta sranja? Ali koga briga? Naravno da je bilo lažno. Zaradio je 9 milijuna dolara, pa to je za slavlje."

I boksač koji je sam sebe prozvao "The Money", odlučio je proslaviti nikad lakše zarađeni honorar, zapravo pohvaliti se djelićem bogatstva koje je dobio u Tokiju.

Uradio je to videom u kojem fanove poziva da mu pomognu odabrati automobil kojim će otići u jutarnju vožnju.

"Trebam li odabrati Mercedesov terenac ili možda Rolls Royce, recite mi?" pita Floyd obožavatelje.

Ali to je pitanje samo povod da pokaže hrpe japanskih yena naslagane u potonjem vozilu.

Ako onih devet milijuna dolara preračunamo u japansku valutu, Mayweather je za 138 sekundi zaradio 963 milijuna jena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara