FORBES Amerikanci vladaju, United bogatiji od Barcelone i Reala

FORBES Amerikanci vladaju, United bogatiji od Barcelone i Reala

Foto: Twitter 

FINANCIJSKI časopis Forbes objavio je listu najbogatijih sportskih klubova na svijetu, a drugu godinu u nizu na vrhu su Dallas Cowboysi, čija je vrijednost procijenjena na 4,8 milijardi dolara. Cowboysi su najvrjednija momčad u sjevernoameričkoj nogometnoj ligi NFL.

U odnosu na prošlu godinu vrijednost Cowboysa je narasla za 14 posto. Iako su Super Bowl osvojili prije davnih 20 godina, to ne umanjuje vrijednosti momčadi koji je Jerry Jones kupio 1989. godine za 150 milijuna dolara. Svoju vrijednost Cowboysi mogu zahvaliti u prvom redu superzvijezdi Dezu Bryantu i sponzorskim ugovorima s nekim od najmoćnijih brendova na svijetu poput Pepsija, Forda, AT&T-a i Bank of America.

Drugo mjesto na ljestvici pripalo je bejzbol momčadi New York Yankees koja vrijedi 3,7 milijardi dolara. Treći je engleski prvoligaš Manchester United s 3,69 milijardi, četvrta je Barcelona s 3,64 milijarde, a peti aktualni prvak Španjolske Real Madrid s 3,58 milijardi dolara.

Šesti su aktualni NFL prvaci New England Patriots kojima je vrijednost u odnosu na prošlu godinu skočila za devet posto, odnosno na 3,4 milijarde dolara. Na sedmom mjestu nalazi se prvi klub iz NBA, New York Knicks koji su procijenjeni na 3,3 milijarde dolara.

Među 50 najbogatijih klubova na svijetu su najbrojniji predstavnici američkih liga NFL, NBA, MLB, dok su iz Engleske osim Manchester Uniteda na ljestvici još i Manchester City na 35. mjestu (2,08 milijardi), Arsenal na 43. (1,93 milijarde) i Chelsea na 46. (1,84 milijarde). Barcelona i Real su jedini predstavnici iz Španjolske.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara