"Formula 1 neće preživjeti štrajk vozača!"

JEDAN od najiskusnijih vozača Formule 1, Škot David Coulthard javno je iznio razmišljanja kako vozači Formule 1 vrlo ozbiljno razmišljaju o štrajku ukoliko FIA ne posluša njihove zahtjeve za povećanjem sigurnosti tijekom vožnje.

U tome je Coultharda podržao i "kišni čovjek", Nijemac Michael Schumacher, koji je također izrazio svoje veliko nezadovoljstvo stanjem sigurnosti na pisti.

"Štrajk bi, nažalost, mogao obilježiti drugi dio sezone Formule 1. Spremni smo pod svaku cijenu krenuti u istjeravanje pravde, jer ne želimo da se ponove scene s Velike nagrade SAD-a. Indianapolis bi trebao biti velika prekretnica." - pojasnio je David Coulthard

Podsjetimo se, vozači čak sedam ekipa odbili su voziti na VN SAD-a zbog nesreće koja se na treningu dogodila Ralfu Schumacheru, vozaču Toyote.

Tako se na sramotnoj utrci na startu pojavilo samo šest bolida, i to redom ekipe Ferrarija, Minardia te Jordana. U okrnjenoj utrci pobijedio je Michael Schumacher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Složili smo se da je to bila jako ružna slika koja je svima donijela štetu. Međutim, nitko od nas ne želi staviti svoj život na kocku zbog "jeftinih bodova". Sigurnost pilota je na prvom mjestu i ljudi iz FIA-e to konačno moraju shvatit." - dodao je Škot u razgovoru za britanski Mirror.

Piloti Formule 1, naime, potražuju da se dodatno poveća sigurnost vozača i na testiranjima, kao i da se prepravi staza u Indianapolisu koja ne odgovara bolidima.

Predsjednik FIA-e Max Mosley je 1. kolovoza dogovorio sastanak s vozačima, jer prema svemu sudeći, jednostavno nema izbora.

"Gospodin Mosley nas je htio na brzinu okupiti prije VN Velike Britanije. Potom je sastanak premjestio za 1. kolovoz, iako zna da polovica vozača, zbog obveza prema timovima i sponzorima neće moći doći u Francusku." - kazao je Coulthard ne skrivajući svoj sukob s predsjednikom FIA-e, te dodao: "Nadam se ipak da do štrajka neće doći. Vozači moraju ostati ujedinjeni jer samo tako možemo ispuniti naše zahtjeve. F1 je preživjela dosta teških trenutaka i veliko je pitanje da li bi izdržala novi udarac kao što je štrajk vozača."

Zasada je tek sigurno kako će se 24. srpnja voziti VN Njemačke, te Grand Prix Mađarske tjedan dana nakon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara