FOTO Igrači se klanjaju navijačima: Delirij 10 tisuća Hrvata u Moskvi za finale SP-a!

FOTO Igrači se klanjaju navijačima: Delirij 10 tisuća Hrvata u Moskvi za finale SP-a!
Foto: Gulliver / Getty Images, EPA, Pixsell

HRVATSKA - ENGLESKA 2:1, polufinale SP-a na moskovskom stadionu Lužnjiki. Kapaciteta 78 tisuća gledatelja, najveći je stadion u Rusiji i jedan od najvećih u Europi. 

Na Lužnjikiju je pobjedu za povijest hrvatskog i svjetskog nogmeta gledalo oko deset tisuća navijača Hrvatske, koji su posljednjih dana u Moskvu nahrupili čarterima, posebno jutros. Nakon što su većinom odšutjeli od početka utakmice i ranog vodstva Engleske u 5. minuti, navijači Hrvatske konačno su se oglasili kada je Perišić izjednačio u 68. minuti.

Od tada je upravo strijelac Perišić glavni animator navijača. Prilikom svakog izvođenja prekida pozivao je navijače da još poguraju igrače. Oni su to i radili, jer Hrvatska je dominirala nakon gola za izjednačenje, pa su samim tim i njeni navijači bili raspoloženiji.

Iako je Hrvatska imala Englesku na konopcima pred kraj regularnog dijela, a Perišić pogodio stativu, utakmica je ipak otišla u produžetke. Treći put zaredom na SP-u za hrvatske igrače i navijače. 

Ali ovaj put nije bilo i penala. Za to se pobrinuo Mario Mandžukić, odveo je Hrvatsku u finale golom za pobjedu 2:1. i opći delirij Hrvata na tribinama Lužnjikija. 

Nakon utakmice svi igrači došli su pozdaviti navijače i slaviti zajedno s njima. 

 
 

Ludnica po cijeloj Hrvatskoj:

SVE GORI Pogledajte kako se slavi u hrvatskim gradovima I koza slavi s Hrvatima Ovako se slavi po hrvatskim gradovima Zagreb gori! Škotski navijači uz hrvatske zafrkavaju Engleze IZVJEŠTAJ Hrvatska u finalu SP-a!

Puno bolja situacija nije bila ni do poluvremena, na koje se otišlo s 1:0 za Englesku. Navijači te reprezentacije jesu brojniji od Hrvata, ali za hrvatske navijače u prvom dijelu može se reći isto što i za nogometaše te reprezentacije - mogli su i morali bolje. 

 

Evo i snimke zagrijavanja:

Ovako su navijači Hrvatske popratili predstavljanje reprezentativaca:

Mnoštvo hrvatskih i engleskih navijača na prilazima je stadionu:

Hrvatski navijači prije utakmice su se u centru Moskve od kiše sakrili ispod goleme zastave, na kojoj na ruskom piše "Hvala, Rusija":

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara