Foto: "Nadam se da će se nakon ove nesreće promijeniti uvjeti na stazi"

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

OTVARANJE skijaške sezone neće po dobrome pamtiti austrijska skijašica Nicole Hosp koja će zbog pucanja ligamenata koljena propustiti cijelu sezonu.

Posebno ogorčen na organizatore natjecanja bio je glavni trener austrijske ženske reprezentacije Herbert Mandl koji je FIS-u uputio apel: "Morali biste usporiti tempo utrka, kočenje je veoma teško s današnjom opremom", rekao je Mandl o padu pobjednice Svjetskog kupa iz 2007. godine zabrinuto ustvrdivši:

"Teško je pronaći pravo rješenje. Tehnički razvoj u skijanju je definitivno pozitivan, ali utrke su opasne."

Hosp: Sada gledam prema SP-u 2011.

Osim kritika upućenih prema svjetskoj skijaškoj organizaciji, Mandl je svoju oštricu usmjerio i na postavljanje vrata za subotnju utrku:

"Soelden bi mogao biti postavljen znatno sporije. Nakon nekoliko ozljeda nadam se da će odgovorni sada dobro razmisliti i promijeniti uvjete"," završio je Mandl.

Poslije nesretnog izlijetanja oglasila se i sama Hosp: "Valjda je tako moralo biti. Sada gledam prema 2011. i “mojem” Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu, gdje mislim da je najbolje da se vratim", rekla je ukupna pobjednica Svjetskog skijaškog kupa 2007. godine, iz bolničke postelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara