Francuski debitant pred najveći rukometni derbi: "Nisam ni sanjao da ću igrati protiv Hrvatske"

Francuski debitant pred najveći rukometni derbi: "Nisam ni sanjao da ću igrati protiv Hrvatske"

Foto: Hina

FRANCUSKA rukometna reprezentacija, po običaju, odradila je utakmice u skupini A rukometnog Eura s pola snage. Dokaz tome je statistički učinak najboljeg francuskog igrača Nikole Karabatića, koji je imao strašnih problema sa šutom. Primjerice, utakmicu protiv Poljske završio je s učinkom od mizernih 14 posto (1/7), protiv Makedonije je šutirao 2/7, dok je u okršaju sa Srbijom bio nešto raspoloženiji (4/8).

Buđenje protiv Bjelorusije

I onda je na red došla Bjelorusija kao sjajna podloga za uigravanje. Karabatić je šutirao 9/9, a čudesni Thierry Omeyer imao je nevjerojatnih 67 posto obrana. Rekli bismo lakši trening pred najveći rukometni derbi, okršaj s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Popravili smo greške koje smo radili na utakmici s Poljskom. Učvrstili smo obranu, nismo gubili lopte, dominirali smo na terenu. Ta utakmica nam je podigla samopouzdanje. Sada se moramo fokusirati na Hrvatsku jer je to odlučujuća utakmica", poručio je Kentin Mahe.

Derotov prvi derbi

Majstor na klupi Francuske Claude Onesta sa sobom je u Poljsku poveo 23-godišnjeg Thea Derota. Desni vanjski bio je raspoložen protiv Bjelorusije (5/8) i s veseljem gleda na svoj prvi derbi protiv Hrvatske.

"Prisjećam se velikih utakmica koje sam kao mali pratio preko televizora. Bio sam uzbuđen prije svake utakmice s Hrvatskom, a to uključuje i ono povijesno finale 2009. godine. Nisam ni sanjao da ću jednog dana igrati protiv Hrvatske", zaključio je Derot.

Veliki rukometni derbi na rasporedu je u subotu s početkom u 18:15 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara