Francuski izbornik uoči finala protiv Hrvatske izazvao manji skandal

Francuski izbornik uoči finala protiv Hrvatske izazvao manji skandal
Foto: Screenshot Twitter

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija će od 23. do 25. studenoga u Lilleu igrati finale prestižnog teniskog natjecanja protiv Francuske.

Hrvatskoj će to biti treće finale, dok je branitelj naslova Francuska čak deset puta osvajala Salataru, a još je osam puta igrala u finalu.

Na svečanoj tradicionalnoj večeri dva dana prije finala Davis Cupa dogodio se manji skandal kad je izbornik Francuske, veliki Yannick Noah, svoje nezadovoljstvo promjenom formata natjecanja usmjerio na predsjednike saveza, i to svog vlastitog (Bernard Giudicelli) i hrvatskog (Nikolina Babić).

''Pogledajte ovaj pehar, dobro ga pogledajte. Dogodine ga više nema jer se vama ne sjedi par puta godišnje na mečevima u pet setova'', ispalio je karizmatični Noah, na što mu je dvadesetak Francuza zapljeskalo, a onima kojima je uputio kritike bilo je vidno nelagodno.

Noah je aludirao na promjenu formata Davis Cupa jer će se već sljedeće godine kompletna završnica ugurati u jedan tjedan u Madridu. Nije Noah usamljen u kritikama. Gotovo sva zvučna imena iz teniskog svijeta su protiv ove odluke, a jedan od najgorljivijih protivnika je Nikola Pilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara