Francuski mediji dive se Hrvatskoj: "Kraljevi preokreta i carevi psihe"

Francuski mediji dive se Hrvatskoj: "Kraljevi preokreta i carevi psihe"
Foto: Sreenshot France Football, L'Equipe. Le Parisien

''ENGLEZI su vjerovali, Hrvati su to napravili'', fantastičan i efektan naslov donio je slavni France Football odmah nakon veličanstvene pobjede Hrvatske protiv Engleske u polufinalu SP-a.

''Kakva strašna psiha u ovih Hrvata. Oni su carevi psihe'', naglašava novinar France Footballa i dodaje kako će se 20 godina nakon polufinala SP-a Francuska i Hrvatska susresti napokon u finalu.

Nakon što je Hrvatska izborila finale SP-a protiv Francuske, svi, ali baš svi francuski sportski mediji na svojim su se naslovnicama naklonili fantastičnim Hrvatima, ''kraljevima preokretima'' i kako su napisali, mentalno najjačoj reprezentaciji SP-a u Rusiji.

Čitava naslovnica uglednog L'Equipea posvećena je trijumfu Hrvatske, Ivana Perišića izabrali su za igrača utakmice, a udarni članak nosi naslov ''AU BON SOUVENIR DE 98!'', što bi otprilike značilo podsjetnik na 1998. i na za Francusku slavno polufinale.

SVE GORI Pogledajte kako se slavi u hrvatskim gradovima I koza slavi s Hrvatima Ovako se slavi po hrvatskim gradovima Zagreb gori! Škotski navijači uz hrvatske zafrkavaju Engleze IZVJEŠTAJ Hrvatska u finalu SP-a!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara