Francuski mediji: Ovo je sada susret dostojan finala Davis Cupa

Francuski mediji: Ovo je sada susret dostojan finala Davis Cupa
Foto: EPA-EFE

FRANCUSKA je nakon prvog dana bila u teškoj situaciji u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske. Ćorić i Čilić lagano su pobijedili Chardyja i Tsongu, što je značilo da su francuski tenisači morali pobijediti u parovima kako bi ostali u igri za veliki preokret.

Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert to su i uspjeli. Unatoč velikom pritisku, odigrali su vrhunski meč i pobijedili Matu Pavića i Ivana Dodiga 6:4, 6:4, 3:6 i 7:6.

Francuski mediji jučer su pisali o crnom petku za francusku reprezentaciju, a danas su malo optimističniji. 

"I dalje smo živi. Ova pobjeda i atmosfera otvaraju nade. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za rušenje Čilića i Ćorića sutra", piše L'Equipe.

Le Monde ističe učinak Nicolasa Mahuta koji prošle godine nije igrao u finalu jer je izbornik Noah u parovima Herbertu pridružio Richarda Gasqueta. Francuska je tada slavila 3:2. 

"Francuska još ima šansu! Četiri sata je trebalo za pobjedu, ali navijači su cijelo vrijeme vjerovali u pobjedu. Posebno je ovo velik trenutak za Nicolasa Mahuta koji prošle godine nije igrao u finalu."

Le Parisien piše kako je tek sad ovo pravi dvoboj Davis Cupa jer su Francuzi u petak protiv Ćorića i Čilića pali bez ispaljenog metka.

"Još ništa nije izgubljeno. Ovo je sada susret dostojan finala Davis Cupa."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara