Francuski strah od dogovora Urugvaja i Meksika

Tekst: Totalsport/D.R.
Foto: AFP

ZABRINUTI smo da će Meksiko i Urugvaj odigrati neodlučeno”, toplu vodu otkrivaju francuksi mediji.

Briga jednog L'Equipea je, naravno, logična budući da Urugvaj i Meksiko nakon dva kola imaju po četiri boda, odnosno po tri više od preostale dvije momčadi u skupini, Francuske i JAR-a. Budući da Urugvajci i Meksikanci u zadnjem kolu igraju međusobno, jasno je da remi odgovara svima. Osim Francuskoj,

A sličnih primjera ima i u prošlosti. Najsvježiji je onaj s Europskog prvenstva 2004. kada su Šveđani i Danci trebali odigrati 2:2 kako bi i jedni i drugi prošli dalje. I upravo se to dogodilo, a žrtve su ispali Talijani.

Izbornik “tricolora” Raymond Domenech ipak ne podržava teorije urote francuskih medija.

"Ne brinu me drugi. Mi moramo igrati svoju igru, a druga utakmica nije moj problem", kazao je Domenech, a bilo kakvu mogućnost dogovora s gnušanjem je odbacio i urugvajski strateg Oscar Tabarez.

"Ne smijemo se uloviti u špekulacije i teoretiziranja. To je utakmica kojoj ćemo prići kao da je tek početak natjecanja u skupini."

Jedina činjenica kojom se tješe Francuzi je ta da će Meksikanci vjerojatno htjeti izbjeći drugo mjesto u skupini jer bi u tom slučaju u osmini finala vjerojatno išli na Argentinu. A da bi izbjegli drugo mjesto, moraju pobijediti Urugvaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara