Esport

Francuzi naslov u FIFA-i proslavili kao Mbappe zlato na Mundijalu

Francuzi naslov u FIFA-i proslavili kao Mbappe zlato na Mundijalu
Foto: Twitter/FIFA eNations Cup

FRANCUSKA je novi prvak svijeta i u virtualnom nogometu, odnosno FIFA-i 19. Corentine "Maestro" Thullier i Lucas "DaXe" Cuillerier osvojili su prvo izdanje FIFA eNations Cupa, službenog natjecanja Electronic Artsa i FIFA-e na kojem su nastupila po dva najbolja igrača iz 20 pozvanih zemalja. Osim prestižnog naslova, dvojac je postao bogatiji i za 40 tisuća dolara.

>Mladi Hrvat odveo ekipu do nove europske titule i ušao u povijest

Proteklog vikenda u Londonu se igrala završnica FIFA eNations Cupa, natjecanja za reprezentacije u FIFA-i 19. Svaku od 20 pozvanih zemalja predstavljali su po dvojica igrača, jedan u Xbox One diviziji te jedan u PlayStation 4 diviziji. Od 40 ponajboljih igrača svijeta na kraju su najbolji bili Francuzi, Maestro i DaXe, od kojih jedan nastupa za esport organizaciju Vitality, a drugi za PSG. Koliko su nogomet i FIFA bliski pokazali su sami igrači koji su svoje pogotke slavili imitirajući zvijezde svoje nacionalne vrste.

U finalu su nadigrali sjajne Argentince te im je uz bogatu novčanu nagradu pripalo i 1500 bodova za odlazak na najveći turnir u FIFA-i 19, FIFA eWorld Cup. Najbolji igrač FIFa-e na svijetu, Donovan "F2Tekkz" Hunt, predstavljao je Englesku, ali ispali su već u četvrtfinalu od Argentinaca.

FIFA eNations Cup dio je FIFA Global Seriesa i jedino službeno natjecanje za reprezentacije u FIFA-i 19. Za prvo izdanje turnira 20 zemalja dobilo je pozivnicu, uglavnom na temelju ponajboljih pojedinaca, ali već u idućem popis zemalja trebao bi se dodatno proširiti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara