Futacs nije došao na pripreme Hajduka, kaže da trenira sam

Futacs nije došao na pripreme Hajduka, kaže da trenira sam
Foto: Hajduk.hr

HAJDUK je jučer i službeno započeo s ljetnim pripremama za nadolazeću sezonu.

Prozivci se odazvalo 27 igrača, a iz kluba su poručili da će se u srijedu trenažnom procesu priključiti Said Ahmed Said i Hamza Barry. Hysen Memolla sljedećih dana bit će pošteđen napora zbog reprezentativnih obveza krajem svibnja i početkom lipnja. Jurica Pršir zbog zdravstvenih poteškoća neće trenirati sljedećih nekoliko treninga.

> Futacs se nije pojavio na pripremama: "Nikome se nije javio"

Međutim, neobična situacija dogodila se s Marcom Futacsom. Hajdukov Mađar jučer se nije pojavio na prvom okupljanju, a sportski direktor kluba Saša Bjelanović novinarima je kazao kako Hajduk neće tolerirati takvo ponašanje i za Mađara je najavio disciplinske mjere.

"Danas se nije pojavio, iako se trebao pojaviti već sinoć. Klub mu to nije odobrio. Ne možemo ga opravdati. Sukladno klupskom pravilniku, provest ćemo disciplinske mjere", najavio je Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović na tiskovnoj konferenciji i otkrio hoće li Marko Futacs i Said Ahmed Said uskoro biti novčano kažnjeni jer su nedavno javno iskazali želju za prodajom.

Samo nekoliko sati kasnije, preko društvenih mreža, oglasio se ''nestali'' Mađar, koji je odlučio razriješiti misterij i dati svoju verziju priče. Koja je u najmanju ruku čudna. Naime, Futacs tvrdi da izvan Splita trenira individualno, s osobnim trenerom, a sve uz dozvolu kluba. Dakle, iz kluba su najavili sankcije jer se Mađar nije pojavio na okupljanju, a onda Futacs tvrdi da je dobio dozvolu kluba da trenira izvan Splita.

''Želio bih raščistiti ovu situaciju. Ja sam izvan Splita s dozvolom kluba, započeo sam u treninge također danas s osobnim trenerom koji je pomogao mom oporavku i nadgledao proces rehabilitacije. Nakon ozbiljne ozljede odlučio sam započeti rad s njim u prvih par dana. Dok god sam igrač Hajduka, dat ću sve od sebe za klub'', objavio je Futacs je na svom Facebooku.

Marko Futacs, prema Transfermarktu vrijedan 1,35 milijuna eura, ugovorno je za splitski klub vezan do 30. lipnja 2019. godine. Vrijedan 1,5 milijuna eura, Said Ahmed Said tekućim ugovorom obvezuje se na vjernost do konca lipnja 2020. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara