Gattuso: Nismo bili fizički spremni

ANDREA PIRLO i Gennaro Gattuso su zbog duplih žutih kartona četvrtfinalni ogled protiv Španjolske pratili s tribina i bilo je vidljivo u igri Italije kako im nedostaju.

"Ako zaboravimo prvu utakmicu protiv Nizozemske, sve ostale su me podsjetile na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Imali smo jednaku želju i strast, atmosfera je također bila sjajna, ali jedna stvar je nedostajala. Glava je htjela, ali noge nisu. Mučili smo se zbog svježine i fizičke spremnosti, mislim da smo na tom planu zakazali", rekao je Gattuso i nastavio:

"Na Svjetskom prvenstvu smo dobili nakon jedanaesteraca, ovaj put smo izgubili. To je sasvim normalno, to je lutrija. Trenirali smo jedanaesterce, ali trening u tome ne može previše pomoći. U tom trenutku to je čista lutrija."

Gattuso je naglasio kako je veliki minus Talijana u bečkoj utakmici bio izostanak Andree Pirla.

"Pirlo je potreban ovoj momčadi. Sposoban je uvijek izbaciti igrača u kontru, dodati pravu loptu, stati na nju, sve organizirati. Trebala nam je ta poveznica između obrane i napada, a on to najbolje radi", komentirao je Gattuso i dodao par riječi o svom izborniku Donadoniju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijenim ga i jako mi je drago što je čovjek koji sve kaže u lice. Nije bilo dvosmislenih poruka prema nikome. Sve se znalo, držao je dobru atmosferu među svima i napravio sve što treba napraviti izbornik."

Donadoni: De Rossi i Di Natale sami su željeli izvoditi jedanaesterce 

Talijanski izbornik Roberto Donadoni priznao je nakon četvrtfinalnog poraza od Španjolaca na Euru da nije on odabrao izvođače jedanaesteraca.

"De Rossi i Di Natale dobili su priliku, jer su podigli ruku kad sam pitao 'tko je spreman pucati'. Ostali nisu", izjavio je izbornik nastavivši:

"Odlučili smo zajednički o izvođačima. Jednostavno, u takvim se situacijama morate osjećati spremnima. Nisam želio odrediti pucače na svoju ruku, nisam htio nikoga obvezati. Odlučili smo zajednički nakon što sam ih pozvao da kažu osjećaju li se spremnima."

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara