HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Hrvat je Milanovo zlato. Opasan, žestok, ponizan... Rebić je najbolji

Gazzetta: Hrvat je Milanovo zlato. Opasan, žestok, ponizan... Rebić je najbolji
Foto: Gulliver / Getty Images

NAJČITANIJI talijanski sportski dnevnik i jedan od najuglednijih na svijetu ispisao je novu u nizu svojih oda novom heroju Milana.

Ante Rebić to je zaslužio novom sjajnom igrom i golom u velikoj utakmici, u prvom polufinalnom meču kupa protiv Juventusa koji je na Meazzi završio 1:1.

Gazzetta je Rebića proglasila najboljim igračem Rossonera u toj utakmici i dala mu ocjenu sedam, iznimno visoku za stroge kriterije koji po tom pitanju vladaju u talijanskim medijima. U izdvojenom tekstu na stranici s ocjenama igrača pod naslovom "Ibrin zamjenik za momčad daje sve - golove, karizmu i poniznost" ovako piše o Rebiću: "Milan je tražio čovjeka koji će biti dostojan zamjenik božanstvu Ibrahimoviću i našao ga je u Rebiću. I protiv Juventusa je dokazao da je svestran i ponizan. Požrtvovan u obrani i ubojit u napadu, ali prije svega i ovaj put je potvrdio da uz veliku kvalitetu posjeduje ništa manju osobnost i karakter. Ibrahimović je nakon prvenstvenog poraza 4:2 od Intera prošlog vikenda, nakon što je Milan vodio 2:0, rekao da je za pobjede u takvim utakmicama potrebno iskustvo. Milan ni protiv Intera ni protiv Juventusa nije uspio pobijediti, ali se zbog Rebića zavaravao da to može."

"Rebić brani i napada: Savršeni je Ibrin partner" naslov je drugog Gazzettinog teksta posvećenog hrvatskom junaku Rossonera. "Nastavlja sa sjajnom formom i momčadi daje ključan doprinos u obrani i napadu. Hrvat je postao zlatni čovjek Milanovog napada. Ističe se požrtvovnošću i kompatibilnošću s Ibrahimovićem te iznimnom efikasnošću. Protiv Juventusa je postigao peti gol u zadnjih šest utakmica."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara