hrvatski nogometaši

Gazzetta: Rebića nije doveo Boban, nego Milanovi "Agenti 007"

Gazzetta: Rebića nije doveo Boban, nego Milanovi "Agenti 007"
Foto: Gulliver / Getty Images

ANTE REBIĆ senzacionalnim preporodom na početku 2020. predvodio je i renesansu Milana.

Krilni napadač koji je prošlog ljeta došao na dvogodišnju posudbu iz Eintrachta prva četiri mjeseca u Milanu bio je izgubljen i nevidljiv, a onda je dolaskom nove godine i Zlatana Ibrahimovića eksplodirao.

Postigao je sedam golova u 11 utakmica prije nego što je pandemija koronavirusa prekinula sezonu.

Međutim, Gazzetta dello Sport zasluge za to što je Rebić postao Milanov heroj ne pripisuju ni Ibri ni Zvonimiru Bobanu, nedavno otpuštenom operativcu Rossonera.

"Nijemac Hendrik Almstadt i Francuz Geoffrey Moncada igrači su iz sjene jednog od najboljih Milanovih ulova na tržištu posljednjih godina. 

Almstadt je bio sportski direktor Aston Ville, a prije toga je radio u Arsenalu, gdje je upoznao Ivana Gazidisa, izvršnog predsjednika Milana. Stvorio je bogatu i detaljnu bazu podataka igrača.

Moncada je glavni skaut Milana, koji je tu funkciju preuzeo nakon što ju je 31 godinu obavljao u Monacu. Gazzetta piše da je riječ o nevjerojatno analitičnom i studioznom tipu koji je u posjedu "beskonačne arhive" bilješki o igračima svih dobi iz cijelog svijeta.

Isti izvor njih dvojicu, koje naziva "Agenti 007" Milana ističe kao najzaslužnije što je taj klub ljetos doveo Rebića i Thea Hernandeza, drugog igrača koji se pokazao velikim pojačanjem.

"Boban i Maldini u javnosti su pobrali zasluge za njih, ali u pozadini se na ovo smiješio dvojac koji je doista zaslužio pohvale."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara