GDJE TI JE SADA "RESPECT"? Rijekin stoper sjajno spustio sucu koji je spasio Dinamo

GDJE TI JE SADA "RESPECT"? Rijekin stoper sjajno spustio sucu koji je spasio Dinamo

Screenshot: Youtube

RIJEKA - DINAMO 0:2 u derbiju petog kola HNL-a. Utakmicu je sudio Tihomir Pejin, od prije četiri mjeseca zvani "Respect".

Sudac iz Donjeg Miholjca dobio ga je u 28. kolu prošlog prvenstva, kada je vodio interni klupski derbi Lokomotiva - Dinamo (1:2). Tada je Matica protiv Filijale (za koju su igrala čak četiri igrača na posudbi iz Dinama) do 24. pobjede u 25. susretu u HNL-u došla daleko teže od očekivanog.
 
Pitanje je bi li Dinamo i tijesno pobijedio da nije bilo Pejina, koji u 18. minuti divljački nasrtaj najboljeg igrača Dinama na suparnika nije kaznio niti žutim kartonom, nego ga je išao "educirati".
 
Soudani je trebao je dobiti crveni karton zbog prljavog i grubog napada na "suparnika". Nakon Capanova prekršaja na njemu, koji je sudac Pejin označio, Soudani ležeći, s trave, Capana udara kopačkom visoko u natkoljenicu. Sudac je to vidio, ali na tragove Soudanijevih čepova na Capanovoj nozi samo je Alžircu prstom pokazao na slogan "respect" na sudačkom dresu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Da mu je Pejin dao žuti karton, što je morao, Soudaniju zvanom Mr. Derby, to bi bio karton koji ga eliminira iz derbija protiv Hajduka u idućem kolu. Da mu je Pejin dao crveni karton, što je trebao, Soudani bi propustio ne samo derbi s Hajdukom, nego i 72 minute ovog, Dinamovog klupskog derbija. Ali za ovaj grubi napad koji možete vidjeti od 1.55 minute snimke, dobio je tek usmeno upozorenje. I edukaciju respectom.

Pejinova reakcija na Soudanijev prekršaj izazvala je gnušanje u nogometnoj javnosti jer ne samo što je bila tko zna koji dokaz sudačkog navlačenja za Mamićev klub, nego je još i njegov čin izgledao cinično. A tako je stvorio i aferu. Nije mu to prva. Godinu dana ranije čak je i HNS priznao da je pogriješio kada Hajduku protiv Lokomotive nije dosudio penal za ovako očito igranje rukom:

Soudanija je Respect poljetos spasio za derbi s Hajdukom, ali nakon što ga je HNS-u prijavio nogometaš istarskog niželigaša, najbolji Dinamov igrač ipak je dobio utakmicu suspenzije. Naravno, HNS je brzo preinačio odluku i pomilovao ga, tako da je igrao protiv Hajduka. Šukerov savez se osigurao da se ovakvi nemili incidenti više ne doagađaju, pa je promijenio statut. Grubi sudački propust kako bi igrač naknadno bio kažnjen, više ne može prijaviti bilo koji član HNS-a, nego samo oni odabrani i lojalni.

Eto što je sve Pejin napravio svojim "respectom". 
 
A da se to ne zaboravi, na derbiju četiri mjeseca kasnije pobrinuo se Rijekin stoper Dario Župarić. U 50. minuti utakmice s Dinamom, Pejin mu je dosta vremena nakon što je napravio prekršaj pokazao žuti karton. Sudac derbija je i ovaj put, kao i u dvije ključne situacije, prilikom crvenog kartona Lecjaksu i penala za Dinamo, reagirao s odgodom, nakon dogovora s pomoćnicima.
 
Ljut što je žutim kartonom kažnjen s otklonom i za prvi ozbiljniji prekršaj na utakmici, Župarić je došao do suca i sarkastično pokazao na rukav, govoreći "Respect!".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara