Gebrselassie pobijedio u Berlinu, ali bez svjetskog rekorda

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

VELIKI etiopski dugoprugaš, 36-godišnji Haile Gebrselassie, ostvario je četvrtu uzastopnu pobjedu na Berlinskom maratonu…

Prošle godine je Gebrselassie okončao utrku u vremenu 2:03:59, čime je za 27 sekundi srušio vlastiti svjetski rekord ostvaren godinu dana ranije u glavnom njemačkom gradu. Gebrselassie je naumio i treću godinu zaredom oboriti najbrže vrijeme na svijetu, ali u svom naumu nije uspio. Utrku je predvodio od početka do kraja, te ju je završio u vremenu od 2 sata, 6 minuta i 8 sekundi.

"Osjećam se dobro, ali zadnji kilometri su bili jako teški. Bio sam stvarno jako umoran nakon 30 kilometara, očito sam se previše potrošio u početku. Očekivao sam više i od protivnika. Sretan sam zbog četvrte uzastopne pobjede u Berlinu, ali zadnji kilometri bili su mi stvarno teški. Bilo je vruće, previše toplo za obaranje svjetskog rekorda", izjavio je Gerbselassie nakon trijumfa, kojim je postao jedini maratonac koji je u Berlinu pobijedio četiri puta.

Kenijac Francis Kiprop je bio drugi s gotovo minutu sporijim vremenom od Gebrselassieja, čiji je sunarodnjak Negari Terfa osvojio treće mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara