General poslije bitke: Thomas Doll priča kako je "otkrio" Petrića

General poslije bitke: Thomas Doll priča kako je "otkrio" Petrića

THOMAS DOLL, trener koji je trenutno u potrazi za poslom, otkriva kako je Mladen Petrić bio na listi njegovih želja dok je bio trener HSV-a.

Bivši igrač HSV-a u hamburškom je klubu odradio trenerski mandat od 2004. do veljače 2007. godine, kada je dobio otkaz. Doll je otkrio da je u tom periodu htio angažirati Petrića, tada igrača Basela, ali se to nije dogodilo. Ipak, Doll i Petrić našli su se u istom klubu, ali u dortmundskoj Borussiji prošle sezone. Petrić je u tom klubu zabio 13 golova, a Borussia je prvenstvo završila na razočaravajućem 13. mjestu, pa je Doll na kraju sezone odstupio s trenerske pozicije:

"Mladena sam 'otkrio' u siječnju 2005. dok sam vodio HSV, tijekom pripremne utakmice u trening kampu u La Mangi. Otad sam ga htio vidjeti u mojoj momčadi. No, dogodilo se to tek u Dortmundu", priča Doll.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironijom sudbine, Petrić je ipak završio u HSV-u, tijekom ove sezone, ali Doll sa time više nije imao nikakve veze. No, prati i dalje što se događa, i njega je impresionirala fenomenalna golgeterska forma hrvatskog reprezentativca: "Petrićeva lijeva noga je njegovo ubojito oružje. Ima odličnu tehniku šutiranja i, kao što rekoh, super lijevu nogu. I njegovi dodiri lopte glavom su pravovremeni i vrlo precizni".

Ponudio je i mišljenje zbog čega Petrić u HSV-u igra bolje nego što je igrao u Borussiji, iako niti u Dortmundu nije bio loš: "Očito je da se u HSV-u odlično osjeća, što u Dortmundu nije uvijek bio slučaj. Imao je i problema s leđima dok je igrao u Borussiji. Osim toga, Petrić i njegov partner u napadu Alex Frei bili su po stilu igre vrlo slični profil igrača. Odluka o odlasku iz Borussije bila je isključivo Mladenova", informirao je na kraju Doll.

Totalsport
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara