Georg Koch: Dobro sam, samo mi se ponekad vrti

Georg Koch: Dobro sam, samo mi se ponekad vrti

Tekst: Totalsport
Foto: Kurier

BIVŠI golman zagrebačkog Dinama, 38-godišnji Nijemac Georg Koch, profesionalnu je nogometnu karijeru završio prošle sezone zbog oštećenja sluha i poremećaja centra za ravnotežu.

Zdravstvene probleme golmanu koji je Dinamov gol branio u sezoni 2007/2008 izazvala je eksplozija petarde u neposrednoj blizini desnog uha tijekom bečkog derbija njegova Rapida i Austrije ujesen 2008. godine. Prekid karijere izazvao je još uvijek nepoznati navijač Austrije, koji je bacio pirotehničko sredstvo prema domaćem golmanu pozicioniran na tribini iznad njegova gola.

"Osjećam se sasvim dobro. Toliko dobro da ponekad stanem na gol obližnjeg SC Herforda u sedmoj ligi. No, taman kad se ponadam da su moje tegobe postale stvar prošlosti, zadesi me napad vrtoglavice",  izjavio je Koch, koji trenutačno živi u Bad Salzuflenu, rodnom mjestu vlastite supruge:

"Čitav je brak ona pratila mene kamogod bih krenuo. Sada ima ima puno pravo birati gdje ćemo živjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kocha su nazvali iz njemačkoga sportskog magazina Kickera, za potrebe rubrike "Gdje su, što rade". Novinar Hardy Hasselbruch upitao je golmana je li već stekao uvjete za sportsku invalidsku mirovinu.

"Poslao sam zahtjev i taj je proces u tijeku. Također je u tijeku građanska parnica u Beču u kojoj tražim kaznu za počinitelja zlodjela koje mi je ugrozilo život. I dalje se, međutim, teško odričem nogometa. Gledam i dalje jako puno nogomet, i to na svim razinama. Nogomet je zarobio moj život. Mislim i dalje raditi u njemu. Već gradim skautsku karijeru za jednu menadžersku agenciju. Stoga često gledam utakmice na televiziji. Sve u svemu, dobro se i dalje zabavljam uz igru koju volim."

Na pitanje koji mu je klub od svih u kojima je igrao (Fortuna Düsseldorf, PSV, Arminia, Kaiserslautern, Energie Cottbus, Duisburg, zagrebački Dinamo i Rapid iz Beča) najviše zarobio srce, Koch se izjasnio:

"Za sve sam svoje klubove igrao svim srcem. Ipak, najviše sam se saživio s Fortunom iz Düsseldorfa."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara