Georg Koch: Zbog dva idiota morao sam okončati karijeru

BIVŠI vratar Dinama, 37-godišnji Nijemac George Koch, odlučio je zaključiti svoju karijeru radi ozljede desnog uha i teškog oštećenja sluha.

Podsjetimo, do takve je ozljede došlo 24. kolovoza prošle godine nakon eksplozije petarde neposredno u blizini njegove glave, tijekom bečkog derbija između njegovog Rapida i Austrije.

Nogometaš i klub sporazumno su raskinuli ugovornu suradnju predviđenog trajanja do kraja tekuće sezone u siječnju ove godine, nakon čega se Koch vratio kući u rodni Bergisch Gladbach kraj Düsseldorfa gdje je započeo karijeru u lokalnom klubu Fortuni davne 1991. godine.

Nadao se Koch da će se uspješno rehabilitirati i nastaviti karijeru, ali čini se da je ipak došao kraj.

"Nadao sam se sve do posljednjeg trenutka da ću moći nastaviti igrati, ali moram priznati da više nema smisla. Dvojica idiota odgovorna su za moj odlazak u mirovinu", rekao je Koch za njemačku sportsku agenciju SID, dodavši da bi "takav čin trebao imati posljedice".

Na Kocha su petardu bacili navijači gostujuće Austrije na Gerhard Hanappi stadionu nakon što je domaći Rapid poveo golom Boškovića u petoj minuti. Rapid je na kraju slavio 3:0. 

Koch je u u karijeri nastupao za brojne klubove među kojima su osim Fortune i Rapida, PSV, Arminia, Kaiserslautern, Energie Cottbus, Duisburg i zagrebački Dinamo. U Dinamu je branio sezone 2007/08 i pomogao mu da dođe do naslova prvaka. 

Totalsport
Foto: Kurier

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara