Gips: Ovo nije put do uspjeha, već samo - put

Foto: Drago Sopta, Cropix, AFP

BUDE li Ivica prvi nakon siječnja, nitko mu neće oduzeti naslov prvaka, govorio je Gips uoči sezone.

Još jednom bio je u pravu. I još jednom pokušao objasniti kako je Hrvatsku učinio svjetskom skijaškom velesilom.

"Često me pitaju kakav je bio put do uspjeha. Ovo nije bio put do uspjeha, ovo je samo put", reći će Ante Kostelić u HTV-ovu kameru.

U vitrine rezidencije u Gračanima stiže četvrti veliki kristal. No, Gipsa žulja što je Ivica danas bio ispod očekivanja u posljednjem slalomu sezone. Uporan, često i nedokazan, na taj način stvorio je pobjednike. A kada je krenuo, nije imao ništa. Osim ideje i jedne gore povrh Zagreba.

"Paradoksalan je ovaj trenutak. Osvojio si sve, ali ne možeš biti zadovoljan jer je slalom bio ispod Ivičine razine, bio je slab. Čini mi se kao da slavimo rezultate već zaboravljenog vremena. No, zato i postoji Svjetski kup, da sve to ne slični na trenutak gdje netko zahvaljujući dobrom raspoloženju riješi stvar. Svjetski kup je jedan bekrajan play off, ovdje pobijediti znači preživjeti. Oni koji nisu mogli preživjeti, ostali su iza. Ovo je brutalna igra i kada bih imao drugu šansu, ne znam bi li opet krenuo igrati"

To je Gips. I još ponešto;

"Jesam li najuspješniji trener? Istina je da mi imamo uspješnije trenere nego sportaše. Osuđeni smo, kao malio narod, iz najmanjeg izvući maksimum. Mi nemamo statističkog primjerka, kod nas trener može biti orijentiran samo na svoja tri, četiri pulena i apotekarski vagati. Moja sudbina je takva da mogu biti samo dobar trener, drugo mi ne preostaje"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara