Glavaš "uvodi red" u NK Osijek

ALFA I OMEGA Osijeka te pobjednik na prošlim lokalnim izborima u osječko-baranjskoj županiji, Branimir Glavaš, definitivno preuzima klub. "Kao pobjednici na lokalnim izborima, imamo moralnu obvezu aktiviranja na rješavanju kompletne problematike u osječkom prvoligašu." - kazao je Glavaš.

"Osječki šerif", piše Slobodna Dalmacija, planira na mjesto sportskog direktora dovesti Alena Petrovića, bivšeg kapetana osječke momčadi. Ivo Šušak trener je koji će naslijediti klupu osječkog prvoligaša, a preuzima je od Tomislava Steinbruecknera koji je prije nekoliko dana tu poziciju preuzeo od nogiranog Čordaša, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Šušak je Esekere trenirao prije deset godina kada je Glavaš bio "prva glava" kluba, a Zdravko Mamić sportski direktor. Mamić sada drži uzde u Maksimiru tako da Osijek ne dolazi u obzir, barem dok je Mamić glavni u Dinamu.

Trenutni predsjednik kluba Tihomir Maršić rekao je za Index kako je zadovoljan činjenicom da "u klub ulaze normalni ljudi".

"Klub će napokon normalno profunkcionirati, u svakom pogledu, jer ovo što smo trpili i kako smo radili u posljednje dvije godine nije bilo više za izdržati." - kazao je Maršić.

On nam je potvrdio kako će na sjednici Skupštine kluba Uprava predložiti Alena Petrovića za sportskog direktora, Milu Dumančića za izvršnog direktora, dok će dosadašnja direktorica Valentina Koprivnjak biti imenovana novom pravnicom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam u sportu predugo, želio bih se odmoriti". - rekao nam je Maršić na pitanje što će biti s njegovom sadašnjom funkcijom. Dakle, dolaskom Branimira Glavaša, čini se, neće "padati glave".

Glas Slavonije u razgovoru s budućim mandatarom novog Izvršnog odbora Glavašem spominje informacije o mogućem povratku Antuna Novalića u klub. Glavaš, pak, kaže kako s Novalićem nije razgovarao iako, "u klubu će definitivno biti prostora za mnoge." - kaže Glavaš.

Ipak Glavaš se ograđuje te kaže kako je pitanje ima li u klubu mjesta za one koji vuku repove iz ranijeg djelovanja u NK Osijeku i one koji su na direktan ili indirektan način utjecali na sadašnje stanje.

"Cilj nam je stvaranje svih uvjeta za europske iskorake i poštovanje svih standarda koje nalaže UEFA, ali pritom nisam pristalica megalomanskih ideja i projekata." - rekao je Glavaš.

Nadamo se da Osječane pokušajem europeizacije kluba neće zadesiti sudbina Dinama iz 2004./2005.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara