Glavni tajnik HOO-a primio najstarijeg maratonca Stipu Leku

HRVATSKI maratonac Stipe Leko - Ćipa kandidat je za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda pretrčavši u jednom danu 225 kilometara od Slavonskog Broda do Zagreba kao najstariji maratonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom prigodom u srijedu ga primio je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Miočić Stošić odavši priznanje 51-godišnjem Riječaninu za ovaj hrabri i iscrpljujući pothvat. Glavni tajnik je Leki obećao podršku i potporu u budućnosti, uručivši mu prigodni poklon, a obojica sugovornika složila su se kako je ovaj pothvat veliki poticaj za mlade da se bave sportom.

Stipe Leko je spomenutu relaciju pretrčao u jednom danu, 2. svibnja, bez zaustavljanja, a rezultat je službeno potvrdio Hrvatski atletski savez. Kandidat za Guinnessovu knjigu rekorda se za ovaj pothvat aktivno pripremao šest mjeseci, dnevno pretrčavši između 30 i 35 kilometara, a cijeli je svoj život posvetio sportu, ponajprije nogometu i atletici. Lekin motiv bio je povezivanje djece, mladeži i sporta, promocije sportskog, zdravog života i poticanje mladih da se okrenu sportu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara