Goal.com već obavio ždrijeb: Pogledajte tko je s Hrvatskom u "pivskoj skupini"

Foto: AFP

NEKOLIKO sati preostalo je do ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini koje se igra sljedećeg ljeta. Sportski listovi i portali već tjednima kalkuliraju koje bi reprezentacije činile najteže ili najlakše skupine dok izbornici nestrpljivo iščekuju hoće li im se ostvariti želje.

Ugledni portal Goal.com napravio je predviđanje raspleta ždrijeba svrstavši reprezentacije u četiri vrlo zanimljive skupine, no po malo neuobičajenim kriterijima.

"Pivska skupina"

Hrvatska je svrstana u "skupinu pive" s Njemačkom, Poljskom i Češkom što u stvarnosti možda i ne bi bila tako loša opcija.

"Smiješno predobra da bi bila u drugoj jakosnoj skupini Njemačka borit će se protiv pola centralne i istočne Europe. Za razliku od Drugog svjetskog rata Nijemci će preko granice veselo trčati na susret najboljih europskih proizvođača pive", piše u tekstu.

"Bit će tu i dobrog nogometa, fantastičnih igrača poput Oezila, Modrića, Szczesnyja i Rosickog uz još neke zanimljive zaplete, npr. kako će domaćini skandirati njemačkim Poljacima Kloseu i Podolskom i hoće li Klose uspjeti dostići rekord Grda Mullera?"

"Skupina zabave"

Španjolska, Italija, Švedska i Irska svrstane su u skupinu zabave, nazvanu tako zbog zanimljive vizije autora teksta o glavnim zvijezdama ovih momčadi.

Od Iraca, koji se nakon deset godina vraćaju na Euro, očekuju veselu atmosferu među navijačima.

"Jedan je navijač Irske na prvoj utakmici dokvalifikacija protiv Estonije prerušen prošao do klupe Estonije i tamo pogledao utakmicu, a onda se pojavio na pozornici tijekom ždrijeba odjeven u vraga, prošavši pored gostiju koji su ga zamijenili sa Seppom Blatterom. Ždrijeb je Trapattoniju dodijelio europske i svjetske prvake Španjolsku, Italiju i na kraju Švedsku", predviđa portal.

"Na ždrijebu je bio i Zlatan Ibrahimović koji je iskoristio priliku da pokaže kako može uspjeti na velikoj pozornici udarivši Platinija u glavu kada je izvukao Švedsku.

Italija je dobila relativno laku skupinu, ako zanemarimo Španjolce, ali majstor nepriličnog ponašanja Mario Balotelli namjestio je ždrijeb u korist svoje momčadi zbog čega je suspendiran s natjecanja. No, to mu nije teško palo jer je već u srpnju objesio kopačke o klin i posvetio se gradnji dvorca u Manchesteru s kilometarskom go-kart stazom, golemom skulpturom samog sebe, tvornicom majica i s više žena s umjetnim prsima nego što možete zamisliti", nastavlja se tekst u šaljivom tonu.

"Skupina smrti"

"Sigurna namještaljka", kaže autor za skupinu smrti u kojoj su se našli Nizozemska, Engleska, Portugal i Francuska.

"Uefa je uvijek pokušavala zaje.... Engleze i ponovo im je namjestila zamku u skupini smrti, a Fabiju Capellu odmah su dali do znanja da mu je bolje odmah predati ostavku i sačuvati ponos nego doživjeti da ga rastrgaju nakon novog neuspjeha na velikom natjecanju.

Ostale će momčadi rado dočekati Engleze. Nizozemci se samouvjereno oslanjaju na Van Persieja koji zabija gol po utakmici, Francuzi su Francuzi i uvijek mogu igrati dobro kada im u momčadi ne vlada kaos, a Portugalci će biti sretni što nema Waynea Rooneyja (suspendiran prve tri utakmice) pa se neće morati štititi od njegovih napada na njihova bedra (Rooney je na SP-u 2006. namjerno nagazio Ricarda Carvalha, op.a.)", opis je situacije u skupini C.

"Uspavana skupina"

"Još jedna skupina smrti, ali zbog toga što će utakmice biti toliko nezanimljive da će se navijači zabavljati bacanjem boca vodke na teren i penjući se po krovovima Kijeva. Ukrajina čak ima i šansu za prolaz, za razliku od drugih domaćina Poljaka, jer su Grčka i Danska jednako loši kao i oni.

Englezi će se službeno žaliti Uefi na Rusiju koju su optužili da je kupila mjesto u najlakšoj skupini. Platini je odbacio optužbe poručivši Englezima: Što si umišljate tko ste vi? Robert Mugabe? Mafija? Fifa?".

Ždrijeb u Kijevu počinje večeras u 18 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara