Gobac o Baliću: On je megazvijezda, djeca ga obožavaju. Kada ste vidjeli Karabatića da razbija?

Foto: Nenad Dugi / Cropix

NA INAUGURACIJI Ivice Obrvana u RK Zagreb, prvi operativac hrvatskog rukometa Zoran Gobac progovorio je o smjeni Nene Kljaića, ali se osvrnuo i na netom završeno SP u Švedskoj. Tamo je Ivana Balića proglasio glavnim krivcem za poraz od Šveđana.

"Balić je megazvijezda našeg rukometa, njega djeca obožavaju i ne smije si dozvoliti onakvo ponašanje. Kada ste vidjeli Karabatića da razbija? Nismo razgovarali, ali svakako hoćemo. Uvijek smo imali korektan odnos. Među nama nema problema", kaže Gobac koji je prije svega nekoliko dana istaknuo da su od Balića zvijezdu napravili - novinari.

Ono što je svih ipak najviše zanimalo jesu razlozi Kljaićeve smjene. Kljun tvrdi da je dobio otkaz zbog toga što je kritizirao izbornika Golužu za vrijeme Svjetskog prvenstva, ali Gobac ostaje pri svom: "Smijenjen je jer nije imao licencu i točka!

"Ako u Hrvatskoj u ovom trenutku ima više od 500 trenera s licencom, onda je apsurdno da Zagreb ima trenera bez iste. Licenca je, dame i gospodo, jedan i jedini razlog zbog kojeg je Kljaić smijenjen i to smo spremni ponoviti na svim mogućim poligrafima."

"Gospodin Kljaić je 21. siječnja bio obaviješten da nema licencu i da mu neće biti produžena. Nakon toga sam mu predložio da podnese zamolbu koja je odbijena s cjelokupnim obrazloženjem. Znate, s Jovićem, Maglajlijom i Bašićem sam u puno boljim odnosima privatno, ali ovaj klub će se i dalje voditi profesionalno. Nikakve prijetnje press konferencijama i kojekakvim stvarima neće nas uplašiti", poručio je Gobac Kljaiću koji je najavio da će sutra "reći puno toga".

"Goluža nije došao sad, neće ni na ljeto. Sigurno!"

"Ako Kljaić nije bio u stanju odvojiti sata i napraviti ono što je u istoj situaciji već napravio Vladimir Jelčić, onda se ne treba baviti rukometom. To je njegov najveći problem - što misli da mu licenca ne treba."

Gobac je priznao da je Kljaiću sugerirao da se ne miješa u Golužin posao: "Kontaktirao sam direktora Kaleba i rekao mu da nije dobro što Kljaić usred prvenstva komentira rad izbornika. Sva sreća da smo osvojili to peto mjesto, reprezentacija je perjanica našeg rukometa i da ona nije ispunila svoj glavni cilj bilo bi loše za sve nas."

Sam Goluža spominjao se proteklih dana kao kandidat za klupu, ali neko će vrijeme morati pričekati: "On je tek na početku svoje karijere, i neće tako brzo biti naš trener. Nismo se sad odlučili za njega, a nećemo ni na ljeto. Sigurno! Uostalom, on je naš izbornik, koji uz to imao posao u klubu."

Gobac u NLO filmu: Oni dolaze i žele uništiti hrvatski rukomet

"Niti rezultati nemaju utjecaj na smjenu. Da smo htjeli, mogli smo Kljaića smijeniti nakon što je prosuo bod u Sarajevu kod Bosne, ali nismo. Isto tako, veselio se kao malo dijete što smo iščupali pobjedu u Našicama, zaboravivši da mi imamo budžet od 30, a Nexe od šest milijuna kuna."

Gobac je čitavo vrijeme, u stilu Zdravka Mamića, komentirao kako "su 'oni' angažirali PR stroj i žele preuzeti hrvatski rukomet". Na upit tko su "oni", rekao je: "To su oni koji za nas kažu 'mi'. Zašto bih vam onda kazao tko su?"

Na kraju je predsjednik Zagrebova Odbora za hitnost dodao: "U ovaj klub došao sam 1981., tad su se borili za ostanak u trećoj ligi. Ostao sam do 1990. i uložio svojih milijun njemačkih maraka. Trajno. Moram reći i ovo - poneki naši treneri su dobivali poklon-bonove s preuzimanjem našeg kluba. Kljaić također nije imao nikakvog iskustva, ali smo ga uzeli jer je bio izbor direktora kluba. Nije imao nikakav kontakt s nama u klubu, a tako više neće ići. Moramo živjeti kao jedno", završio je Gobac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara