PREMIERSHIP

Golman Watforda spasio život 80-godišnjem navijaču i pozvao ga kući za Božić

Golman Watforda spasio život 80-godišnjem navijaču i pozvao ga kući za Božić
Foto: EPA-EFE

NA DRUŠTVENIM mrežama ovih dana pojavila se nevjerojatna priča o premierligaškom golmanu Benu Fosteru koju je ubrzo potvrdio i njegov klub Watford.

Foster se prošlog vikenda vraćao kući s domaće utakmice protiv Crystal Palacea kad je vidio starijeg gospodina kako pomalo pogubljeno hoda cestom. Golman je bio u automobilu sa suprugom i ocem i odlučio je vratiti se vidjeti je li sve u redu s muškarcem, da bi ga našao kako leži u jarku.

Riječ je bila o 80-godišnjaku koji više od 60 godina ide na utakmice Watforda, a u zadnje vrijeme pati od demencije. Gospodin je sjeo u svoj automobil kraj Watfordova stadiona i krenuo je kući, ali ga nije mogao upaliti jer mu se ispraznio akumulator. Zaključio je da je najbolje rješenje da otpješači 20-ak kilometara do kuće, no izgubio se, a onda i pao te mu je Foster vjerojatno spasio život.

Foster ga je ukrcao u automobil i odvezao svojoj kući. Okupali su ga i dali mu toplu odjeću te ga poslali kući, a Foster ga je pozvao u svoj dom za Božić ako gospodin nema s kime provesti blagdane. Osim toga, obećao mu je platiti godišnju ulaznicu za sljedeću sezonu, ako odluči i dalje ići na utakmice.

Priču je na Twitteru objavio Dior Angus, nogometaš niželigaša Barrowa kojemu je prijatelj poslao poruku i objasnio što se dogodilo članu njegove obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara