Goodyear liga: Zagreb u velikim problemima

ZADNJE kolo Goodyear lige prije Božićnih i Novogodišnjih blagdana za košarkaše Zagreba konačna je kulminacija ovogodišnjih problema. Serija nedaća nastavila se i uoći utakmice s Banjalučkom pivarom, koja je na programu u subotu, 20. prosinca u 19.00 sati.

Kojih će dvanaest igrača istrčati u sastavu Mrava u subotu navečer, trener Jakša Vulić vjerojatno neće znati sve do ispisivanja formulara i popunjavanja zapisnika. Kako je krenulo, upitno je da li će uopće imati na dispoziciji dovoljno kandidata za sva mjesta na klupi.

Serija ozljeda uvjetovala je seriju poraza. Vjerna pratiteljica serije poraza, uvijek je bila i bit će – nervoza. Te činjenice, nažalost, ni Mravi nisu ostali pošteđeni. Na jutarnjem treningu u petak došlo je do razmirica na relaciji trener – igrač. Glavni akter je bio Joško Garma, a posljedica – njegova trenutna suspenzija i udaljavanje iz prvog sastava za utakmicu s Banjalučanima.

Uz ozlijeđene Marka Tomasa i Marka Piplovića, te Damira Miljkovića, ovo je četvrti igrač udarne petorke Zagreba koji je ispao iz stroja u najneugodnijem trenutku. Još prije dva kola perspektive Zagreba doimale su se vrlo obećavajućim. Činilo se da su Mravi teži dio posla odradili uspješnije nego što su se nadali, te da će niz domaćih utakmica otvoriti mogućnost definitivnog bijega iz kritične zone i uključivanje u borbu za Final four.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ponovila se ista priča kao i prošle sezone – taman kad dođu u izgledniju situaciju, Mravi neobjašnjivo zablokiraju, izgube utakmice koje su već unaprijed upisane kao pobjedničke, i popnovo kreću ispočetka. Dok je poraz u Splitu mogao biti označen kao splet nesretnih okolnosti, domaći neuspjeh s Geoplin Slovanom, bez dileme je kompromitirao sve dobro što su Mravi tijekom sezone učinili.

I sada, očito uzdrmani, dočekuju neugodnu momčad Banjalučke pivare, kojoj su u 1. kolu također na svoj način poklonili pobjedu. Prošle sezone Pivari su također zadali bolan udarac Mravima, u utakmici odigranoj bez publike, ali i bez šanse da Zagreb uhvati ritam gostiju. Stoga su naprijed pobrojane neugodnosti koje su snašle Mrave, puno ozbiljniji problem od same konfiguracije banjalučke momčadi, od taktike ili pojedinačne kvalitete gostujućih igrača.

Na press konferenciji uoći utakmice i Jakša Vulić je apostrofirao unutarnje probleme puno ozbiljnijim od Pivara. Što naravno ne znači da gosti ne zaslužuju pozornost – uostalom jednom su dobili Mrave, u međuvremenu su se i pojačali sa dva igrača, pa prema tome, nikako nisu za potcjenjivanje. Uostalom, Mravi više nikoga nemaju pravo podcijeniti – naravno, ako ne žele da im se ponovi slučaj Slovan.

Nakon ljetošnjeg odlaska Aleksića, u prvog igrača Pivara promoviran je Feliks Kojadinović. Primarni zadatak Mravima bit će limitiranje njegovog učinka. Pod koševima dominira Glišović. Ostali također mogu biti vrlo neugodni, ali ako uspješno izoliraju spomenuti dvojac, košarkaši Zagreba zasigurno će imati manje problema na putu do pobjede. Sad se treba skupiti, pokazati maksimum zajedništva, pokušati zaboraviti ozljede i sve ostale nedaće i pobjedom nad Pivarima vratiti poljuljano samopouzdanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara