GORAN IVANIŠEVIĆ

Goran objasnio izjavu s pucanjem na Srbe: "Prijetili su mi klanjem usred meča"

Goran objasnio izjavu s pucanjem na Srbe: "Prijetili su mi klanjem usred meča"
Foto: EPA-EFE

IZJAVA Gorana Ivaniševića iz 1992. godine da bi "pucao u Srbe" podigla je veliku prašinu kod susjeda, posebno jer je proslavljeni hrvatski tenisač postao dio tima srpskog velikana Novaka Đokovića.

>>> Srbi izvukli Goranovu izjavu iz 1993. o pucanju iz mitraljeza po Srbima

U razgovoru za Žurnal Ivanišević nije osporio da je to rekao nego je pokušao objasniti.

"To se dogodilo u Adelaideu prije 27 godina. U prvom kolu igrao sam protiv Šveđanina Kultija. Igrao je bolje od mene, a onda u jednom dijelu meča na tribine je došla grupa od pet do deset momaka, Srba, koji su me počeli psovati na najgori način. Prijetili su mi da će me ubiti, zaklati, vrijeđali su moju majku najvulgarnijim psovkama. Uzvratio sam i onda je došlo do prekida meča", prisjetio se.

>>> Pročitajte ratni tekst o Goranu koji je naljutio Srbiju

Zatim je došlo do izjave.

"Tog tjedna, budući da nisam mogao nigdje izaći, specijalci su me pozvali na streljanu gdje oni vježbaju i pucaju. Dali su mi poluautomatsku pušku da gađam u mete. Novinari su poslije saznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Rekao sam da je bilo super, ali da bi mi još bolje bilo da su umjesto meta bili oni navijači s meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Pogrešno."

Srbi mu zamjeraju još neke sporne izjave...

"Bio je rat, bio sam za svoju zemlju, možda sam bio i najeksponiraniji sportaš uz pokojnog Dražena. Svaku šansu sam koristio za promociju Hrvatske. Svatko je radio što je mogao, tako da ne vidim neki sporni dio. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije točno."

Nenad Zimonjić tvrdi da se utjecaj Ivaniševića na Đokovića već vidi. Posebno kod servisa.

"Nisam došao tu nešto mijenjati, već ponuditi mišljenje s druge strane mreže. Godinama sam pravio taktiku protiv njega, dok sam radio kao trener drugih tenisača. Neki rezultati naše suradnje mogu se vidjeti za četiri do šest mjeseci. Rekao sam mu neka svoja mišljenja o serviranju, ali on je taj koji donosi odluke na terenu i koji mora igrati", zaključio je Splićanin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara