Gordan Giriček - Back On The Track?

VEČERAS (po našem vremenu u 2 u noći) Orlando i Detroit igraju treću utakmicu prvog kruga NBA doigravanja. Prednost Orlandu donijeti bi možda mogao upravo Gordan Giriček, indisponiran u prve dvije utakmice.

U dvorani Orlando Magica nakon treninga u četvrtak, jedan je igrač ostao šutirati. Bio je to, javlja Orlando Sentinel, Gordan Giriček koji se pokušava vratiti u igru nakon dvije vrlo slabe play-off večeri.

"Kada pogodim 200 puta, tada ću otići", rekao je Gira.

Giriček je do play-offa bio najbolji strijelac momčadi iza Tracya McGradya. Redovito je zabijao 10, 15 ili 20. U dva susreta playoffa postigao je 6 poena, ukupno.

Dosad nitko o njemu nije razmišljao kao o rookijeu, no nakon samo 2 postignuta koša u posljednjoj utakmici playoffa protiv , za njega se zabrinuo trener Doc Rivers.

"Otkada je došao u prosjeku je zabijao 14.3 koša po susretu, i s njim nikad nisam brige. Znao sam da će dati sve od sebe i pogoditi kada treba", izjavio je Rivers koji je Giričeka pozvao na razgovor.

Rivers mu je rekao kako ga smatra izvrsnim igračem. Zajedno s pomoćnim trenerom gledali su kazetu s utakmice i pokušavali shvatiti što nije bilo u redu.

"To je sve u mojoj glavi. Ja znam da mogu dobro odigrati", izjavio je Giriček. U travnju je Giričekov prosjek bio samo 10.8 koševa po utakamici, sa slabih 36% šuta.

Drew Gooden, koji je zajedno s Giričekom stigao iz Memphisa izjavio je kako je sezona vrlo duga, te da se Giriček trebao prilagoditi momčadi, no nakon nekog vremena je "pukao", ali smatra kako će se Gira brzo vratiti u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giriček se, istina nikad nije sasvim pripremio za NBA. Kada je stigao, morao se brzo prilagoditi i nitko nije očekivao takav učinak od njega.

Uvijek je govorio kako mora igrati sve bolje i bolje, i da će uspjeti.

Možda će Giričeku pomoći trening na kojem je sudjelovala i njegova zaručnica Nataša Gulan, također košarkašica. Iako je Gordan pobijedio u igri "1 na 1", Nataša je smijući se rekla kako ga može pobijediti.

Nataša je izjavila kako je Gordan trenutno žalostan, te kako ju zove prije i poslije utakmice. "Uvijek mu kažem da će pogoditi", dodala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara